default-image

Στη δημοσιότητα ν/σ με διάταξη για κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων

Ελλάδα
Στη δημοσιότητα ν/σ με διάταξη για κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διατάξεις με τις οποίες προβλέπεται η κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων μόνο για τις προαγωγικές εξετάσεις, καθώς επίσης και για την αναπλήρωση διδακτικών ωρών συμπεριλαμβάνονται στο νομοσχέδιο "Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον Αθλητισμό και άλλες διατάξεις" που δόθηκε στη δημοσιότητα, το μεσημέρι της Παρασκευής, από τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του νομοσχεδίου, η Τράπεζα Θεμάτων «δύναται να λειτουργήσει ως προαιρετικό συμβουλευτικό εργαλείο για μαθητές και εκπαιδευτικούς», ενώ τα θέματα των προαγωγικών εξετάσεων θα ορίζονται και θα διορθώνονται από τους διδάσκοντες.

Για την προαγωγή των μαθητών θα απαιτείται γενικός μέσος όρος τουλάχιστον εννέα και πέντε δέκατα (9,5), ο οποίος προκύπτει από το μέσο όρο των βαθμών της ετήσιας επίδοσης του μαθητή σε όλα τα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα, συμπεριλαμβανομένου και του μαθήματος της Ερευνητικής Εργασίας, όπου αυτό διδάσκεται. Η ισχύς του άρθρου αρχίζει από το σχολικό έτος 2014-2015.

Σε περίπτωση απώλειας διδακτικών ωρών, το άρθρο 14 του νομοσχεδίου προβλέπει την αναπλήρωσή τους από την περικοπή περιπάτων και εκδρομών, από τον περιορισμό των εργάσιμων ημερών των πολυήμερων εκδρομών, καθώς επίσης και από την αξιοποίηση των σχολικών εορτών όπου θα πραγματοποιούνται και οι γιορτές και τα μαθήματα.

Αν παρ' όλα αυτά συνεχιστεί η αδυναμία κάλυψης της διδακτέας ύλης, τότε δίνεται η πρόσθετη δυνατότητα αυτή να καλυφθεί με αναμόρφωση των ωρών του σχολικού προγράμματος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News