default-image

Μαξίμου: Χωρίς υφεσιακά μέτρα η λίστα μεταρρυθμίσεων

Ελλάδα
Μαξίμου: Χωρίς υφεσιακά μέτρα η λίστα μεταρρυθμίσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αύριο ξεκινά τις εργασίες του, διά ζώσης, στις Βρυξέλλες το Brussels Group, το οποίο θα συζητήσει πάνω στη λίστα που θα καταθέσει η ελληνική κυβέρνηση, όπως έγινε γνωστό από κύκλους του Μαξίμου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι δράσεις που προτείνονται μέσω της λίστας μεταρρυθμίσεων προβλέπουν για το 2015 έσοδα ύψους 3 δισ. ευρώ, έσοδα που δεν προέρχονται σε καμιά περίπτωση από περικοπή μισθών, συντάξεων ή εφάπαξ.

Τονίζουν ακόμη, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, ότι η λίστα δεν περιλαμβάνει υφεσιακά μέτρα και οι μεταρρυθμίσεις/δράσεις θα επιτρέψουν την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Το πρόγραμμα είναι επεξεργασμένο και κοστολογημένο, διαβεβαιώνουν, και προβλέπει για το 2015 πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ, ενώ θα επιτρέψει θετικό ρυθμό ανάπτυξης, ο οποίος εκτιμάται ότι θα φτάσει το 1,4%.

Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν ακόμη ότι οι μεταρρυθμίσεις/δράσεις για πρώτη φορά δεν θα οδηγήσουν στα ταμεία τους «συνήθεις υπόπτους», αλλά θα πληρώσουν επιτέλους οι έχοντες και κατέχοντες.

Αν στο Brussels Group υπάρξει μια καταρχήν συμφωνία, θα συνεδριάσει, πιθανότατα τη Δευτέρα, το Euroworking Group και αν και εκεί δεν υπάρξει εμπλοκή ίσως την ερχόμενη Τετάρτη συνεδριάσει το Eurogroup για τις τελικές αποφάσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News