Ελλάδα

Γ. Πλακιωτάκης: "Χάνουμε χρόνο και χρήμα"

Για την πορεία της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους δανειστές μίλησε το πρωί της Παρασκευής σε αθηναϊκό ραδιοφωνικό σταθμό ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. και βουλευτής Λασιθίου Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Η ουσία είναι ότι χάνουμε χρόνο και χάνοντας χρόνο χάνουμε και χρήμα», δήλωσε μιλώντας στο realfm και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο κ. Πλακιωτάκης συνεχίζοντας: «Και τι εννοώ με αυτό. Υπάρχει μία συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου βάσει της οποίας η κυβέρνηση όφειλε να καταθέσει συγκεκριμένα μέτρα και μεταρρυθμίσεις, διότι αν δεν αξιολογηθεί και η παρούσα συμφωνία χρήματα δεν μπορούν να υπάρχουν».

Και πρόσθεσε: «Άρα εντείνονται τα προβλήματα ρευστότητας και πέρασε ένας ολόκληρος μήνας με τη συνάντηση την επταμερή και αυτή με την κ. Μέρκελ ουσιαστικά, για να επιβεβαιώσουμε ότι υπάρχει μία συμφωνία και πρέπει αυτή η συμφωνία να υλοποιηθεί. Όσο η κυβέρνηση δεν καταθέτει συγκεκριμένα μέτρα, αλλά και συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις, τόσο εντείνεται το πρόβλημα ρευστότητας και τόσο μεγαλώνει και η πιθανότητα ενός ατυχήματος για την ελληνική οικονομία».

Σχολιάζοντας ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ. τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη στα Χανιά που έκανε μεταξύ άλλων λόγο για ρήξη, είπε: «Καλά είναι ο κ. Βαρουφάκης να μας απαντούσε τι εννοούσε στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Κρήτη όταν έλεγε "τι θα κάνουν οι πολίτες σε ενδεχόμενο ρήξης με τη σημερινή πραγματικότητα"».

Στο ερώτημα αν προετοιμάζει την κοινή γνώμη ο υπουργός Οικονομικών ο κ. Πλακιωτάκης απάντησε: «Ας μας απαντήσει. Εδώ δεν μπορούμε να παίζουμε ούτε με τις λέξεις, ούτε με το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Θα πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι. Ας αποφασίσει η κυβέρνηση να κυβερνήσει. Γι' αυτό εξάλλου εξελέγη, για να διαχειριστεί τη σημερινή πραγματικότητα με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και ας αφήσουν τα life style, ας αφήσουν την κοσμική ζωή και ας μιλήσουν με πραγματικότητα, με σημερινά δεδομένα και με πραγματικές μεταρρυθμίσεις και μέτρα».

Σχόλια