Ελλάδα

Τηλεφωνική επικοινωνία Λαγκάρντ-Τσίπρα: Έγινα διάσημη από τη λίστα

«Η λίστα που φέρει το όνομά μου δεν έχει αξιοποιηθεί από την Ελλάδα», τόνισε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε το μεσημέρι της Πέμπτης με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η διευθύντρια του ΔΝΤ κ. Κριστίν Λαγκάρντ.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας συζήτησαν θέματα της συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου, αλλά και άλλα σχετικά με τα φορολογικά έσοδα και τη λίστα "Λαγκάρντ". Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο κ. Τσίπρας την ενημέρωσε για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, καθώς και για την πορεία υλοποίησης της συμφωνίας στο Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου.

Από το Μέγαρο Μαξίμου σημειώνουν ότι η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα με την κ. Λαγκάρντ να τονίζει ότι «στη χώρας σας έχω γίνει διάσημη από τη "λίστα Λαγκάρντ"», και τον πρωθυπουργό να απαντά «ναι, αλλά με θετικό πρόσημο».

Τέλος σύμφωνα με συνεργάτες του πρωθυπουργού η κ. Λαγκάρντ, όπως αναφέρει το protothema.gr, επεσήμανε στον κ. Τσίπρα ότι μέχρι στιγμής η Ελλάδα δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα προκειμένου να αξιοποιηθεί η λίστα και συνεχίζουν να μην πληρώνουν φόρους οι πλούσιοι. Μάλιστα ο πρωθυπουργός συμφώνησε μαζί της τονίζοντας ότι στόχος της νέας κυβέρνησης είναι ένα κοινωνικό δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Σχόλια