Ελλάδα

Επίθεση Βενιζέλου στην κυβέρνηση για τη διαπραγμάτευση

Χαρακτηρίζοντας ειρωνικά σκληρή τη διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, εξαπέλυσε νέα επίθεση στην κυβέρνηση τόσο για το ζήτημα της τετράμηνης παράτασης της δανειακής σύμβασης όσο και για τα χρήματα του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

«Υπέγραψαν στις 27 Φεβρουαρίου την τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης, χωρίς νομοθετική εξουσιοδότηση και την κρύβουν από τη Bουλή. Γιατί; Για να μη φανεί ότι υπέγραψαν το ίδιο κείμενο με την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά μακάρι να σταματούσε εδώ το πρόβλημα.

»Προσετέθη ένας πολύ σκληρός όρος: Τους πήραν μέσα από τα χέρια τα 11 δις του αποθεματικού του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, την ώρα που η χώρα έχει οξύτατες ταμειακές ανάγκες.  Και τώρα η κυβέρνηση λέει ότι έδωσε παραπάνω 1,2 δις από αυτά που έπρεπε να δώσει και τα ζητάει πίσω και εκλιπαρεί. Ποιος έχει την ευθύνη για αυτή την αφαίρεση των 11 δισεκατομμυρίων;

»Έχει καταλάβει η κυβέρνηση ότι αυτά θα δοθούν για ανακεφαλαιοποίηση και εκκαθάριση τραπεζών με τους νέους σκληρούς όρους και όχι με τους παλιούς ειδικούς όρους των δύο προηγούμενων ανακεφαλαιοποιήσεων;».

«Ανοίγουν τεράστια θέματα όχι απλώς λαθών αλλά ευθυνών», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

Σχόλια