default-image

Στη Σάμο η μεγαλύτερη υποβρύχια ελληνική σημαία

Ελλάδα
Στη Σάμο η μεγαλύτερη υποβρύχια ελληνική σημαία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελληνική σημαία 70 τετραγωνικών μέτρων (7Χ10 μ.), τη μεγαλύτερη γαλανόλευκη που έχει απλωθεί ποτέ κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, πόντισαν το πρωί της Τετάρτης στα νερά του κολπίσκου της Αγίας Παρασκευής 19 δύτες, μέλη του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου, για να τιμήσουν με τον τρόπο τους την Εθνική Επέτειο.

Όπως εξήγησαν, χρειάστηκε λεπτομερής σχεδιασμός, ομαδική εργασία, καταμερισμός ρόλων, επαγγελματική ενίσχυση της σημαίας και χρήση σάκων ανέλκυσης και τεσσάρων σημαδούρων, ώστε η σημαία να απλωθεί και να κρατηθεί στο βάθος που είχε οριστεί.

Στο τέλος, όπως αναφέρει το in.gr, ο άψογος συγχρονισμός κινήσεων μέσα και έξω από τη θάλασσα, από την ομάδα των έμπειρων αυτοδυτών και ελευθέρων δυτών, εξασφάλισε την επιτυχία του εγχειρήματος και την απόλυτη ασφάλεια των συμμετεχόντων.

Οι παρευρισκόμενοι στη παραλία και οι κάτοικοι της περιοχής είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια μοναδική σκηνή, όταν οι δύτες ανέσυραν τη σημαία από βάθος των 15 μέτρων και την κράτησαν για αρκετή ώρα στην επιφάνεια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News