default-image

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία για το συνέδριο του ΕΚΗ

Ελλάδα
Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία για το συνέδριο του ΕΚΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το ετήσιο συνέδριο του ΕΚΗ «με απαράδεκτη διαδικασία και με ευθύνη της ηγεσίας του προεδρείου του ΕΚΗ όπου προσπάθησε να μη γίνει συζήτηση (ξεκίνησε η ψηφοφορία την ίδια ώρα που πραγματοποιούνταν οι ομιλίες των αντιπροσώπων)», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ).

Ειδικότερα, αναφέρουν:

«Από την εισήγηση αλλά και από την τοποθέτηση του πρώην προέδρου και κυβερνητικού βουλευτή επιβεβαιώνεται η μετάλλαξη της ΠΑΣΚΕ σε παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Το προεδρείο δεν παρουσίασε κανένα πρόγραμμα δράσης εφόσον εισηγητικά και ο νέος πρόεδρος ανέφερε συγκεκριμένα "αναμένουμε πολλά από τη νέα κυβέρνηση" θέλοντας να καλλιεργήσουν κλίμα στήριξης στη κυβερνητική πολιτική, στη πολιτική δηλαδή που επιβάλει η ΕΕ ώστε να φορτωθεί το βάρος της κρίσης, στις πλάτες του λαού.

Για το λόγο αυτό δε θέλησαν να βάλουν σε ψηφοφορία το ψήφισμα που κατέθεσε η ΔΑΣ για τη στήριξη της πρότασης νόμου με θέμα τη κατάργηση του μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων από την Κ. Ομάδα του ΚΚΕ.

Γι' αυτό το λόγο προσπάθησαν να μην μπει σε ψήφιση από το σώμα, το ολοκληρωμένο πλαίσιο σύγκρουσης και ρήξης με τη πολιτική της ΕΕ και του κεφαλαίου που παρουσίασε Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία.

Πλαίσιο πάλης για κοινή δράση των σωματείων που συνοδεύεται με τις άμεσες διεκδικήσεις της εργατικής τάξης για την ανάκληση των απωλειών, ώστε να μην ύπαρξη καμία ανοχή - καμία αναμονή απέναντι στα νέα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση ώστε να συνεχίσουν να πληρώνουν οι εργαζόμενοι και ο λαός τη κρίση και το χρέος που δημιούργησαν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και οι κυβερνήσεις τους.

Αντίθετα το πρόγραμμα δράσης του ΕΚΗ που παρουσιάστηκε όχι εισηγητικά αλλά σε τοποθέτηση του ΓΓ του ΕΚΗ, όταν οι περισσότεροι αντιπρόσωποι είχαν ψηφίσει, ενώ αραδιάζει μια σειρά αιτημάτων ,δεν αναφέρει ούτε μια λέξη για το πραγματικό αντίπαλο των εργαζομένων που είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και το πολιτικό τους προσωπικό.

Για την εργατική τάξη ένα θα πρέπει να είναι το συμπέρασμα μετά και από αυτή τη διαδικασία.

Ότι ανεξάρτητα την αλλαγή του μείγματος διαχείρισης, ανεξάρτητα την μεταμφίεση αλλά και την αλλαγή προσώπων στα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος, αυτό που δεν έχει αλλάξει είναι η γραμμή του συμβιβασμού και της υποταγής στα συμφέροντα της εργοδοσίας, στα αιτήματα της για φτηνότερη εργατική δύναμη.

Απέναντι από το δρόμο της υποταγής, της ενσωμάτωσης στη πολιτική των μονοπωλίων, στα αιτήματα των βιομηχάνων για ακόμα πιο φτηνή εργατική δύναμη, υπάρχει ο δρόμος της οργάνωσης του αγώνα των εργαζομένων από κάθε κλάδο και τόπο δουλειάς, με στόχο την ανάκτηση των απωλειών, την ανατροπή της πολιτικής ΕΕ και κεφαλαίου.

Υπάρχει ο δρόμος της συμμαχίας με τους αυταπασχολούμενους επαγγελματίες, με τους φτωχούς αγρότες, τους φοιτητές-σπουδαστές, τις γυναίκες με στόχο την ανατροπή της εξουσίας του των μονοπωλίων, για να ανοίξει ο δρόμος της ανάπτυξης προς όφελος του λαού και των εργαζομένων. Ένας άλλος δρόμος ανάπτυξης που θα εξασφαλίζει ότι ο πλούτος που παράγεται στη χώρα θα ανήκει σε αυτόν που τον παράγει.

Αυτό το μήνυμα πρέπει να στείλουν οι εργαζόμενοι με τη μαζική συμμετοχή τους στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ τη 1η Μάη στη πλ. Ελευθερίας στις 11 π.μ.».  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News