default-image

Στ. Θεοδωράκης: "Η χώρα έχασε πολύ χρόνο"

Ελλάδα
Στ. Θεοδωράκης: "Η χώρα έχασε πολύ χρόνο"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η χώρα έχασε πολύ χρόνο χορεύοντας στους ρυθμούς του εθνικολαϊκισμού», εκτιμά ο επικεφαλής του "Ποταμιού" κ. Σταύρος Θεοδωράκης, με αφορμή την τελευταία επίσκεψη του πρωθυπουργό στο Βερολίνο. «Ελπίζουμε ότι επιστρέφοντας ο κ. Τσίπρας στην Ελλάδα δε θα επιστρέψει ξανά στην προεκλογική ρητορική. Ένας πρωθυπουργός δεν μπορεί να πατάει σε δυο βάρκες. Ευρωπαϊστής στο Βερολίνο, εθνικολαϊκιστής στην Αθήνα», τονίζει ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης.  

O επικεφαλής του "Ποταμιού", Σταύρος Θεοδωράκης ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τα αποτελέσματα της χθεσινής συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε: «Χαιρετίζουμε την άφιξη του πρωθυπουργού στον πραγματικό κόσμο. Τώρα πρέπει να πείσει και τις συνιστώσες και τους ΑΝ.ΕΛ. ότι οι Γερμανοί δεν είναι εχθροί μας. Και αφού το καταλήξουν και αυτό να στρωθούν στην δουλειά. Μεταρρυθμίσεις προς όφελος των πολλών κόντρα στα συμφέροντα και τις συντεχνίες, που κρατούν δέσμια την κοινωνία. Η χώρα έχασε πολύ χρόνο χορεύοντας στους ρυθμούς του εθνικολαϊκισμού», είπε.

«Ελπίζουμε ότι επιστρέφοντας ο κ. Τσίπρας στην Ελλάδα δε θα επιστρέψει ξανά στην προεκλογική ρητορική. Ένας πρωθυπουργός δε μπορεί να πατάει σε δυο βάρκες. Ευρωπαϊστής στο Βερολίνο, εθνικολαϊκιστής στην Αθήνα», τόνισε.

«Οφείλω βέβαια και μια απάντηση σε αυτούς τους περιθωριακούς, που λοιδορούν το Ποτάμι τις τελευταίες εβδομάδες. Όταν εμείς είπαμε ότι είναι επικίνδυνο να μιλάς για κατάσχεση των γερμανικών ιδρυμάτων - και ειδικά του Γκαίτε - κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝ.ΕΛ. μας είπαν προδότες και γερμανοτσολιάδες. Ελπίζω μετά τις χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού να κατάλαβαν τι επιτάσσει το εθνικό συμφέρον», επισήμανε.

Ερωτηθείς για τις εορταστικές παρελάσεις, δήλωσε πως

«όλοι έχουμε μνήμες από τις παρελάσεις των χρόνων της αθωότητας. Οι φιέστες όμως του κύριου Καμμένου και δυστυχώς και της κυρίας Δούρου, έρχονται από το παρελθόν. Τα ίδια έκανε και η Χούντα. Θεάματα όταν δεν είχαμε άρτον. Θα πάμε να δούμε τα παιδιά μας αλλά να ξέρουν ότι δεν πάμε γι' αυτούς».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News