default-image

Εκδρομή στο Λασίθι για μαθητές του φροντιστηρίου "Πουκαμισάς"

Κρήτη
Εκδρομή στο Λασίθι για μαθητές του φροντιστηρίου "Πουκαμισάς"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Μαρτίου ημερήσια εκδρομή στο νομό Λασιθίου από τα Φροντιστήρια "Πουκαμισάς" Ηρακλείου. Ξεκινώντας νωρίς το πρωί οι μαθητές επισκέφθηκαν το Οροπέδιο Λασιθίου, όπου περιηγήθηκαν στο Δικταίο Άντρο. Το μεσημέρι έφτασαν με καΐκια στη Σπιναλόγκα, τη μικρή νησίδα με τη μεγάλη ιστορία που συγκινεί ιδιαίτερα όλους τους επισκέπτες. Στη συνέχεια γευμάτισαν στο παραθαλάσσιο χωριό Πλάκα, όπου και διασκέδασαν με μουσική, τραγούδι και χορό. Το απόγευμα απόλαυσαν μια βόλτα στην πόλη του Αγίου Νικολάου και επέστρεψαν στο Ηράκλειο με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Όπως μας δήλωσε ο κ. Μαυράκης, διευθυντής του φροντιστηρίου, «η εκδρομή είναι πρωτίστως παρέα και διασκέδαση, όμως δεν πρέπει να απουσιάζει η εκπαιδευτική διάσταση! Σε αυτή τη βόλτα ξεκινήσαμε από τα βάθη του χρόνου, με τη γοητευτική μυθολογία της γέννησης του Δία στο Δικταίο Άνδρο, και καταλήξαμε στη στενάχωρη κοινωνία των λεπρών της Σπιναλόγκας, που «επιβίωσε» μέχρι τη δεκαετία του '50».

Ας σημειωθεί ότι για τα Φροντιστήρια "Πουκαμισάς", εκτός από το αμιγώς εκπαιδευτικό έργο, συχνές είναι παράλληλες τέτοιες δράσεις κατά τη διάρκεια του έτους, όπως επισκέψεις σε μουσεία, εθελοντικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές δράσεις αλληλεγγύης. Με αυτό τον τρόπο κάνουν πράξη την πεποίθησή τους ότι οι μαθητές παράλληλα με τη διαρκή προσπάθειά τους να αντεπεξέλθουν στην εκπαιδευτική τους καθημερινότητα, χρειάζονται ανάσες ξεγνοιασιάς και ψυχαγωγίας. Αυτός ο συνδυασμός αποτελεί μέλημα των Φροντιστηρίων Πουκαμισάς και συμβάλλει καθοριστικά στην επιτυχία των στόχων των μαθητών τους χαρίζοντάς τους συγχρόνως αναμνήσεις για όλη τους τη ζωή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News