default-image

"Νέα παραποίηση της αλήθειας από ΝΔ και όργανα της κίτρινης δημοσιογραφίας"

Ελλάδα
"Νέα παραποίηση της αλήθειας από ΝΔ και όργανα της κίτρινης δημοσιογραφίας"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για νέα παραποίηση της αλήθειας από τη Νέα Δημοκρατία και όργανα της κίτρινης δημοσιογραφίας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, κάνει λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, με αφορμή δημοσίευμα που τον εμφανίζει χειρίζεται υπόθεση του Δήμου Λάρισας όντας Υπουργός.

Όπως αναφέρει ο κ. Κατρούγκαλος σε ανακοίνωσή του:

«Όπως προκύπτει, όμως, από απλή ανάγνωση της από  12-02-2015 υπ' αριθμ. 47 απόφασης της δημαρχιακής επιτροπής δικηγορική εμπλοκή είχα μόνο το έτος 2014 και όχι μετά την ανάδειξη μου σε Υπουργό.

»Ειδικότερα, τον Οκτώβρη του 2014 είχε ανατεθεί από κοινού στην δικηγορική μου εταιρία  και σε μία άλλη δικηγόρο την Α.Λ. (με την υπ.αρ. 682/2014 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής), η άσκηση προσφυγής κατά της διαδικασίας ελέγχου των συμβάσεων αορίστου χρόνου που είχε αποφασίσει ο κύριος Μητσοτάκης. Τότε, προφανώς, δεν ήμουν υπουργός και δεν υπήρχε σχετικό κώλυμα.

»Αντιθέτως, τον Φεβρουάριο του 2015, που είμαι Υπουργός, τελώ σε αναστολή και η δικηγορική μου εταιρία δεν υπάρχει, η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου είναι σαφής καθώς ανέφερε ότι «ήδη την υπόθεση χειρίζεται η δικηγόρος κ. Κ.Λ.».

»Τα χαλκεία πάλι είχαν δουλειά μπλέκοντας τον Οκτώβριο του 2014 με τον Φεβρουάριο του 2015».

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης είχε εκδώσει ανακοίνωση, με την οποία ζητούσε την αποπομπή του αναπληρωτή υπουργού:

«Κάθε ώρα που περνάει βγαίνουν νέες αποκαλύψεις όπου φαίνεται ότι το γραφείο του κ. Κατρούγκαλου, αναλάμβανε υποθέσεις εναντίον του δημοσίου, ακόμα και ένα μήνα μετά την ορκωμοσία του.

»Παρόλα αυτά η κυβέρνηση συνεχίζει να τον κρατά. Και μάλιστα καλεί τα κόμματα να αποσύρουν τις δηλώσεις τους!

»Αντί να κάνει μαθήματα ηθικής, οφείλει η ίδια να αποσύρει αμέσως τον κ. Κατρούγκαλο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News