default-image

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού

Ελλάδα
Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η 21η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων, σε ανάμνηση της εν ψυχρώ εκτέλεσης, από την αστυνομία της Νοτίου Αφρικής, δεκάδων νεαρών που διαδήλωναν ειρηνικά κατά των νόμων του Άπαρτχάιντ.

Με σύνθημα «Ας πολεμήσουμε τον ρατσισμό» ο ΟΗΕ καλεί άπαντες να ενώσουν τις φωνές τους για τα θύματα του ρατσισμού, των φυλετικών διακρίσεων, της ξενοφοβίας και της μισαλλοδοξίας και σημειώνει ότι παρά την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στο πρόβλημα του ρατσισμού, αρχής γενομένης από την πτώση του Απαρτχάιντ, υπάρχουν ακόμη πολλά να γίνουν.

Στην Ελλάδα, που το φαινόμενο τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ιδιαίτερα έντονο, δεκάδες αντιρατσιστικές και μεταναστευτικές οργανώσεις διοργάνωσαν συλλαλητήρια στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της χώρας, ενώ αντίστοιχες εκδηλώσεις έλαβαν χώρα και στο εξωτερικό.

Σημειώνεται ότι η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση σε ρατσιστικό ύφος, απευθύνοντας παράλληλα πρόσκληση προς τα μέλη της να διαδηλώσουν έξω από τα γραφεία της στο σταθμό Λαρίσης ανήμερα της επετείου κατά του ρατσισμού.

Δείτε στο βίντεο του Βασίλη Νούση πλάνα από τις εκδηλώσεις στην πλατεία Κλαυθμώνος με μουσική και χορό από τη Νότια Αφρική, παραδοσιακή μουσική από το Αφγανιστάν και παραδοσιακή κουρδική μουσική καθώς και χορό από τους συγκεντρωμένους…

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί (επίσης από τον Β. Νούση) πλάνα από τις δύο αντιρατσιστικές πορείες που έγιναν στην Αθήνα, με αφετηρίες τις πλατείες Ομονοίας και Κλαυθμώνος...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News