Ελλάδα

Συγκλονιστική δήλωση των γονιών του Β. Γιακουμάκη

Συγκλονίζει η δήλωση της Μαρίας και του Αντρέα Γιακουμάκη, γονιών του Βαγγέλη. Για πρώτη φορά κάνουν λόγο για «ψυχολογική και σωματική βία» που αντιμετώπισε το παιδί τους λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η σιωπή με την οποία ο Βαγγέλης αντιμετώπισε την ψυχολογική και σωματική βία όλο αυτό διάστημα μάς επιβάλλει να σιωπήσουμε τουλάχιστον γι' αυτές τις πρώτες ημέρες του πένθους μας και να ζητήσουμε από όλους σας και ιδιαίτερα τα ΜΜΕ να σεβαστούν αυτή την επιθυμία».

Ολόκληρη η δήλωση των δυο γονιών έχει ως εξής:

«Ρέθυμνο 20/03/2015

Αισθανόμαστε την υποχρέωση, παρόλο το βαρύ μας πένθος και την οδύνη από τον άδικο χαμό του Βαγγέλη μας, να ευχαριστήσουμε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα την πόλη των Ιωαννίνων για τη στήριξη και την απλόχερη συμπαράσταση αυτές τις δύσκολες ώρες αγωνίας και θλίψης.

Ο Βαγγέλης δεν είναι πια μόνο δικό μας παιδί. Έγινε παιδί όλων σας.

Ο άδικος χαμός του παιδιού μας και ο πόνος δεν πρέπει να μας επιτρέψουν να αγνοήσουμε την τεράστια ευθύνη όλων μας αυτή την ώρα, απέναντι σε οποιαδήποτε φαινόμενα βίας, ψυχικής ή σωματικής.

Έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία και Δικαιοσύνη ότι θα κάνουν το καθήκον τους, καταδικάζοντας τους ενόχους και δικαιώνοντας τους αθώους.

Εμείς που βρεθήκαμε στη θέση αυτή, "που άλλος να μη βρεθεί", ζητούμε από όλους που σέβονται τη μνήμη του Βαγγέλη να συμβάλουν με τις πράξεις τους στην καταδίκη και την εξάλειψη όλων των μορφών βίας που θα μπορούσαν να οδηγήσουνε τα παιδιά μας σε απόγνωση και ενδεχομένως σε τραγικά αποτελέσματα.

Η σιωπή με την οποία ο Βαγγέλης αντιμετώπισε την ψυχολογική και σωματική βία όλο αυτό το διάστημα μάς επιβάλλει να σιωπήσουμε τουλάχιστον γι' αυτές τις πρώτες μέρες πένθους και να ζητήσουμε από όλους σας και ιδιαίτερα από τα ΜΜΕ να σεβαστούν αυτή μας την επιθυμία.

Σας ευχαριστούμε θερμά

Ανδρέας και Μαρία Γιακουμάκη».

Εντωμεταξύ, συγκίνηση προκαλούν οι φωτογραφίες του Βαγγέλη Γιακουμάκη από την παιδική του ηλικία. Ο αδερφός του ανάρτησε στο προφίλ του στο Facebook μια φωτογραφία στην οποία ποζάρει σε παιδική ηλικία με τον αδικοχαμένο αδελφό του.

Στην εκπομπή του Star με την Τατιάνα Στεφανίδου, μίλησαν ο νονός και η θεία του Βαγγέλη, οι οποίοι έκαναν λόγο για ένα… καλό και ήσυχο παιδί!

«Εγώ το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι ήταν ένα γλυκύτατο παιδί. Ήταν σαν τη μύγα μεσ' το γάλα μεταξύ όλων αυτών. Για μένα το πιο πιθανό είναι ότι τον άνθρωπο αυτόν τον σκότωσαν, χωρίς να θέλουν οι γύρω του. Διαφορετικά δεν εξηγείται. Λένε ότι ήταν καταθλιπτικός. Τον έκαναν. Δε θες πολύ για να σε αποτρελάνουν», τόνισε η θεία του.

«Ήταν το καλύτερο παιδί που μπορεί να είχε κάποια οικογένεια. Από μικρός ήταν πάντα ευγενικός και χαμογελαστός. Δεν του άρεσαν οι πυροβολισμοί και οι ψευτομαγκιές. Όταν και όπου χρειαζόταν έπαιρνε θέση, είχε γνώμη», ανέφερε ο νονός του.

Σχόλια