default-image

Έληξε η κατάληψη στο Κτίριο Διοίκησης του Αριστοτελείου

Ελλάδα
Έληξε η κατάληψη στο Κτίριο Διοίκησης του Αριστοτελείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έληξε η κατάληψη στο Κτίριο Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Φοιτητές είχαν καταλάβει το κτίριο χθες το απόγευμα, την ώρα που συνεδρίαζε η Σύγκλητός του.

Υπενθυμίζεται ότι χθες περίπου στις 4 το απόγευμα ομάδα εκατό φοιτητών προσπάθησε να παραβιάσει την κλειδωμένη πόρτα του 7ου ορόφου του κτηρίου, όπου συνεδρίαζε η Σύγκλητος του ΑΠΘ, ζητώντας οι συνεδριάσεις της να είναι ανοιχτές στο κοινό.

Η ένταση κλιμακώθηκε και μετά τους τραυματισμούς δύο φυλάκων (ο ένας χρειάστηκε να διακομισθεί με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο), ο αναπληρωτής Πρύτανης Έρευνας και Συντονισμού αν. καθηγητής του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών Θεόδωρος Λαόπουλος επικοινώνησε με την Εισαγγελία, ζητώντας τη συνδρομή της.

Τελικά, λίγο πριν από τις 9 το βράδυ, έπειτα από διαπραγματεύσεις, οι φοιτητές υποχώρησαν στο ισόγειο του κτηρίου και κλήθηκε κλειδαράς να απεγκλωβίσει καθηγητές και εργαζόμενους, που είχαν εγκλωβιστεί στον 7ο, καθώς η κλειδαριά της πόρτας είχε καταστραφεί από τις φθορές.

«Η ένταση των βίαιων γεγονότων κλιμακώνεται επικίνδυνα, χωρίς κανένα όριο. Χθες κινδύνευσαν ζωές, υπήρξαν τραυματισμοί. Είναι σαφές ότι δεν μπορεί να υπάρξει κανένας διάλογος με αυτή την ομάδα, γιατί απλά δεν επιθυμεί κανέναν διάλογο. Τα χειρότερα χθες αποφεύχθηκαν μόνον επειδή πείσθηκαν, ότι η αστυνομική επέμβαση ήταν προ των πυλών» δήλωσε ο κ. Λαόπουλος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News