default-image

Ν. Μαριάς για τις ζημιές στις δημόσιες υποδομές της Σαμοθράκης

Ελλάδα
Ν. Μαριάς για τις ζημιές στις δημόσιες υποδομές της Σαμοθράκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές των δημοσίων υποδομών της Σαμοθράκης που προκλήθηκαν λόγω έκτακτων δυσμενών καιρικών φαινομένων», ζητά με ερώτηση που κατέθεσε στην Ευρωβουλή ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, καθηγητής κ. Νότης Μαριάς.

Στην ερώτησή του ο Έλληνας ανεξάρτητος ευρωβουλευτής αναφέρει ότι «οι σφοδρές βροχοπτώσεις στις 7 και 8 Μαρτίου στη νήσο Σαμοθράκη είχαν ως αποτέλεσμα ζημιές στο 100% της αγροτικής οδοποιίας ενώ στο βόρειο τμήμα του νησιού σημειώθηκαν πολλές ζημιές στα τεχνικά έργα των δρόμων, στο οδικό δίκτυο, στα πρανή και κυρίως στο οδικό δίκτυο Θέρμα - Κήπος».

Επιπλέον σημειώθηκαν αρκετές κατολισθήσεις σε αρκετά σημεία του νησιού (Προφήτη Ηλία, Λάκκωμα, Λημνίδι, Χώρα), ενώ μεγάλες ζημιές σημειώθηκαν στις υδρομαστεύσεις στις περιοχές των Καρυωτών, των Θέρμων και των Μακρυλιών-Ξυροποτάμου.

Ο κ. Μαριάς καταλήγει ρωτώντας την Επιτροπή «ποια μέτρα υπέρ των ως άνω πληγέντων κατοίκων της Σαμοθράκης προτίθεται να εγκρίνει και εντός ποιου χρονοδιαγράμματος για την αποκατάσταση των ζημιών των δημοσίων υποδομών της Σαμοθράκης που προκλήθηκαν λόγω των ανωτέρω έκτακτων δυσμενών καιρικών φαινομένων. Επίσης ζητά από την Επιτροπή κονδύλια για την κατασκευή νέων αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News