Ελλάδα

Ν. Μαριάς: "Να αποζημιωθούν άμεσα οι αγρότες στα Τενάγη"

«Να αποζημιωθούν άμεσα οι αγρότες στα Τενάγη Φιλίππων του Ν. Καβάλας», ζητά με ερώτησή που κατέθεσε στην Ευρωβουλή ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και επικεφαλής του πολιτικού κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, καθηγητής κ. Νότης Μαριάς.

Στην ερώτησή του ο κ. Μαριάς επισημαίνει ότι «οι ισχυρές βροχοπτώσεις από τις 8 έως και τις 10 Μαρτίου 2015 που έπληξαν τα Τενάγη Φιλίππων στο Νομό Καβάλας ήταν καταστροφικές. Το έδαφος ήταν κορεσμένο από τις προηγούμενες βροχοπτώσεις με αποτέλεσμα οι ποσότητες του νερού να μην μπορούν να αποστραγγιστούν».

Επίσης ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής αναφέρει ότι «σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πλημμύρισαν πάνω από 80.000 στρέμματα, ενώ και τα χωράφια που δεν έχουν πλημμυρίσει δεν μπορούν να καλλιεργηθούν, με αποτέλεσμα οι αγρότες της περιοχής να έχουν υποστεί τεράστια οικονομική ζημιά στην αγροτική τους παραγωγή και να αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν οικονομικά».

Δεδομένου ότι οι φτωχοποιημένοι από το μνημόνιο αγρότες στα Τενάγη Φιλίππων του Ν. Καβάλας αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά, ο Νότης Μαριάς καλεί την Επιτροπή άμεσα να εγκρίνει μέτρα για την αποκατάσταση των παραπάνω ζημιών που υπέστησαν στην αγροτική τους παραγωγή λόγω των ανωτέρω έκτακτων δυσμενών καιρικών φαινομένων. Επίσης ζητά από την Επιτροπή κονδύλια για την κατασκευή νέων αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή.

Σχόλια