Ελλάδα

Σοβαρά επεισόδια στο ΑΠΘ με έναν τραυματία

Σοβαρά επεισόδια, με δυο τραυματίες φύλακες σημειώθηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Περίπου 100 άτομα, νεαρής ηλικίας, ντυμένα στα μαύρα, επιχείρησαν να σπάσουν την πόρτα της αίθουσας, όπου συνεδρίαζε η Σύγκλητος, στο Κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ. Στη διάρκεια των επεισοδίων ένας φύλακας τραυματίστηκε και διακομίσθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο της πόλης.

Ο αναπληρωτής πρύτανης Έρευνας και Συντονισμού, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών κ. Θεόδωρος Λαόπουλος ενημέρωσε για το συμβάν την Εισαγγελία.

Τα μέλη της Συγκλήτου του ΑΠΘ, σύμφωνα με tovima.gr, παραμένουν στην αίθουσα συνεδρίασης. Ο πρύτανης του ΑΠΘ κ. Περικλής Μήτκας δεν παρίστατο στη συνεδρίαση της Συγκλήτου, καθώς βρίσκεται σε προγραμματισμένο ταξίδι στο εξωτερικό.

Αντίδραση του υπουργείου Παιδείας

Από το υπουργείο Παιδείας «για τα θλιβερά γεγονότα που συνέβησαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο ανθρώπων» ανέφεραν:

«Όσο και αν τα γεγονότα αυτά θεωρηθούν ότι αποτελούν εκφάνσεις της συσσωρευμένης κοινωνικής οργής, τα πανεπιστήμια είναι και πρέπει να παραμείνουν χώροι ελεύθερης διακίνησης ιδεών και δεν μπορούν να αποδεχθούν τέτοιες πράξεις βαρβαρότητας και τυφλής βίας».

Σχόλια