default-image

"Να αποκατασταθούν οι ζημιές της Λήμνου"

Ελλάδα
"Να αποκατασταθούν οι ζημιές της Λήμνου"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές στο ιστορικό Κάστρο της Μύρινας και να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες κάτοικοι της Λήμνου λόγω έκτακτων δυσμενών καιρικών φαινομένων», ζητά με ερώτηση που κατέθεσε στην Ευρωβουλή ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, καθηγητής κ. Νότης Μαριάς.

Στην ερώτησή του ο Έλληνας ανεξάρτητος ευρωβουλευτής αναφέρει ότι «εξαιτίας των πρόσφατων ισχυρών βροχοπτώσεων που έπληξαν την νήσο Λήμνο προκλήθηκαν καταστροφές που ανήλθαν στα 500.000 ευρώ, καθώς πλημμύρισαν σπίτια καταστήματα και εμπορικές επιχειρήσεις. Σύμφωνα με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου μεγάλο τμήμα του τείχους του ιστορικού Κάστρου της Μύρινας κατέρρευσε καλύπτοντας το μονοπάτι από την είσοδο της Αγίας Παρασκευής με αποτέλεσμα η διέλευση από εκεί των επισκεπτών να απαγορευτεί ως άκρως επικίνδυνη. Το τμήμα που κατέπεσε έχει μήκος περίπου 20 μ. και ύψος 8 μ. ενώ το δομικό υλικό του κάλυψε το υποκείμενο μονοπάτι σε μήκος 20 μ. περίπου».

Ο Έλληνας ανεξάρτητος ευρωβουλευτής καταλήγει ρωτώντας την Επιτροπή «ποια μέτρα προτίθεται να λάβει και εντός ποιου χρονοδιαγράμματος για την πλήρη και άμεση αποκατάσταση των ως άνω ζημιών στο ιστορικό Κάστρο της Μύρινας στη Λήμνο και την κατασκευή νέων αντιπλημμυρικών έργων στο νησί και για την πλήρη και άμεση αποζημίωση των πληγέντων για τις ως άνω ζημιές που υπέστησαν λόγω των ανωτέρω έκτακτων δυσμενών καιρικών φαινομένων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News