default-image

Ολάντ: "Να τηρήσει τις υποχρεώσεις της η Ελλάδα"

Οικονομία
Ολάντ: "Να τηρήσει τις υποχρεώσεις της η Ελλάδα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε σεβασμό των δεσμεύσεων κάλεσε ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ την Ελλάδα τονίζοντας ότι «θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να την κρατήσουμε στην Ευρωζώνη» ερωτηθείς για τη συνάντηση που θα γίνει στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.

«Αυτό που θα κάνουμε είναι να υπενθυμίσουμε σε αυτή τη συνάντηση είναι ο σεβασμός απέναντι στις δεσμεύσεις, οι Έλληνες θα πρέπει να δείξουν θέληση, να τιμήσουν τις δεσμεύσεις τους».

Ο ίδιος αναγνώρισε ότι έχει εκλεγεί μία νέα κυβέρνηση, ωστόσο, έχουν αναληφθεί δεσμεύσεις, ενώ αντίστοιχα, αναφέρθηκε και στις δεσμεύσεις των εταίρων που είναι «να θέσουν τα οικονομικά μέσα» στην Ελλάδα.

https://www.youtube.com/watch?v=8RA3HzjIlaM?feature=player_detailpageΔήλωση Μέρκελ πριν τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.

«Η ελληνική κυβέρνηση κάνει προσπάθειες προκειμένου να απαλύνει τον πόνο των πολιτών και αυτό που πρέπει να γίνει είναι ότι πρέπει και οι πιο πλούσιοι να καταβάλουν τους φόρους τους» είπε ο Ολάντ προσερχόμενος στη Σύνοδο.

Απ' την πλευρά της η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, όπως αναφέρει το naftemporiki.gr, έστειλε το μήνυμα ότι δεν θα πρέπει να αναμένονται λύσεις από τη σημερινή συνάντηση για την Ελλάδα.

Δήλωση Σούλτς πριν τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς δήλωσε ότι «δεν μπορεί όταν αλλάζει μία κυβέρνηση να μην αναγνωρίζει τις ευθύνες και τις δεσμεύσεις της» και πρόσθεσε: «Θέλουμε να μας αφήσουν (σ.σ. Έλληνες) να τους βοηθήσουμε».

Τη δυσφορία του για την αποψινή συνάντηση για την Ελλάδα, χωρίς τη συμμετοχή του Βελγίου και άλλων μικρών κρατών-μελών της Ευρωζώνης εξέφρασε ο Βέγλος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.

«Είναι μια κακή μέθοδος» είπε, λίγες ώρες πριν τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου σημείωσε ότι φυσικά και υπάρχει ελευθερία να γίνονται γενικές συζητήσεις, όμως δεν μπορούν να λάβουν αποφάσεις που επηρεάζουν αυτούς που δεν είναι παρόντες.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι ασκήσει κριτική για το ζήτημα κατά τη διάρκεια της Συνόδου.

Και ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ δήλωσε ότι θα ήταν καλύτερο να γίνει μία ευρύτερη συζήτηση, σημειώνοντας πως θα ήθελε και ο ίδιος να είναι παρών.

Στη συνάντηση για την Ελλάδα, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, θα συμμετάσχουν επίσης ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλτν Τουσκ, ο πρόεδρος της Κομισόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News