default-image

2 δις από τις Βρυξέλλες για την ανθρωπιστική κρίση

Ελλάδα
2 δις από τις Βρυξέλλες για την ανθρωπιστική κρίση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις θα συναντηθούν στις 14.00 το μεσημέρι στις Βρυξέλλες, οι αναπληρωτές υπουργοί για ευρωπαϊκά θέματα Νίκος Χουντής και για την καταπολέμηση της ανεργίας Ράνια Αντωνοπούλου.

Η συνάντηση αυτή, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, είναι αποτέλεσμα της συμφωνίας του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ  με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η οποία αφορά ειδικό σχέδιο της Κομισιόν, ύψους 2 δισ. ευρώ για το 2015. 

Τα κονδύλια αυτά θα διοχετευθούν για την αναχαίτιση της ανθρωπιστικής κρίσης, της ανεργίας, καθώς και για την ανάκαμψη της οικονομίας.

Η συμφωνία για την απελευθέρωση κονδυλίων εκ μέρους της Κομισιόν επετεύχθη στη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ την περασμένη εβδομάδα.

Στην ίδια συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr , συζητήθηκε η ατζέντα των μεταρρυθμίσεων που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση, με τον πρόεδρο της Κομισιόν να επισημαίνει ποια είναι τα σημεία - κλειδιά ώστε να υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News