Ελλάδα

"Η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να πάρει τις αποφάσεις της"

«Η οικονομία βρίσκεται σε συνθήκες ασφυξίας λόγω έλλειψης ρευστότητας. Όμως η κυβέρνηση μόλις τώρα δείχνει να ανησυχεί. Το δημόσιο έχει κηρύξει, ουσιαστικά, στάση πληρωμών, η αβεβαιότητα βάζει φρένο σε οποιαδήποτε σκέψη για επένδυση, το αν θα καταβληθούν εγκαίρως μισθοί και συντάξεις παραμένει ερωτηματικό, οι δημοσιονομικοί στόχοι είναι εκτός τροχιάς και η τρύπα στο κρατικό ταμείο μεγαλώνει», αναφέρει το "Ποτάμι" σε ανακοίνωσή του.

«Συμφωνούμε ότι τα δημόσια ταμεία δε μπορούν να γεμίσουν με υφεσιακά μέτρα. Για να επιτευχθούν οι στόχοι όμως, οι υπουργοί πρέπει να συνειδητοποιήσουν τις ευθύνες τους», τονίζει.

«Να σταματήσουν τις συνεντεύξεις επί παντός του επιστητού και να δουλέψουν συστηματικά. Οφείλουν τώρα να ετοιμάσουν τα σχέδια που θα έπρεπε να είχαν επεξεργαστεί όταν βρίσκονταν στην αντιπολίτευση. Οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους δε θα έχουν κανένα αποτέλεσμα αν η κρατική μηχανή δε δουλέψει συστηματικά. Πέρασαν πενήντα ημέρες από τις εκλογές και πρέπει επιτέλους η κυβέρνηση να πάρει τις αποφάσεις της», καταλήγει το "Ποτάμι" στην ανακοίνωσή του.

Σχόλια