default-image

Μαξίμου: "Κανένα πρόβλημα με την καταβολή μισθών-συντάξεων"

Ελλάδα
Μαξίμου: "Κανένα πρόβλημα με την καταβολή μισθών-συντάξεων"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαξίμου: "Κανένα πρόβλημα με την καταβολή μισθών και συντάξεων"

Κανένα πρόβλημα στην καταβολή μισθών και συντάξεων δεν πρόκειται να υπάρξει, όπως διαβεβαίωσε η κυβέρνηση μετά την ολοκλήρωση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για με τη δύσκολη κατάσταση την οποία κληρονόμησε από την κυβέρνηση Σαμαρά, τονίζοντας πως έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να μην υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας.

Ακόμα, κυβερνητικές πηγές τονίζουν πως δεν πρόκειται να ληφθούν περαιτέρω μέτρα επιβάρυνσης του ελληνικού λαού, ενώ παράλληλα επισήμανε ότι θα μείνει πιστή στην λαϊκή εντολή που έχει λάβει.

«Η ελληνική κυβέρνηση στον ενάμιση μήνα της θητείας έχει βρεθεί αντιμέτωπη με μία δύσκολη κατάσταση που κληρονόμησε από την κυβέρνηση του κ. Σαμαρά. Δεν πέσαμε από τα σύννεφα. Σε όλους ήταν γνωστό  το πόσο πλαστό ήταν το "success story" περί τέλους των Μνημονίων, εξόδου στις αγορές κι άλλα φληναφήματα», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτό που η κυβέρνηση μπορεί με απόλυτη σιγουριά να διαβεβαιώσει την κοινωνία είναι ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα καταβολής μισθών και συντάξεων, αφού έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε αυτοί να καταβάλλονται κανονικά.

Επίσης, δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να ληφθούν περαιτέρω υφεσιακά μέτρα για να συνεχιστεί ο παραλογισμός της λιτότητας που με τόσο κόπο και πάθος τίμησε η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, η κυβέρνηση έχει και σχέδιο και λαμβάνει πρωτοβουλίες που θα τονώσουν τη ρευστότητα του Δημοσίου (ν/σ για ληξιπρόθεσμες οφειλές) και θα δώσουν ανάσα σε μία οικονομία και σε μία κοινωνία που δεν μπορεί να σφίξει άλλο το ζωνάρι.

Μήνες πριν τις εκλογές είχαν ξεκινήσει οι καταστροφολογικές προβλέψεις για το τι θα συνέβαινε στην Ελλάδα με κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας. Ενάμιση μήνα διαψεύδουμε στην πράξη αυτά τα σενάρια. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με αποφασιστικότητα και νηφαλιότητα, πιστοί στη λαϊκή εντολή που έχουμε λάβει».

Η απάντηση στην Bild για Βαρουφάκη

Το ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας Bild, που αναφέρει πως ο ρόλος του Γιάνη Βαρουφάκη στην κυβέρνηση υποβαθμίζεται, δεν έμεινε ασχολίαστο, αφού όπως τονίζεται από το Μαξίμου «κάποιοι κάνουν την επιθυμία τους είδηση. Η απάντηση στο "γιατί δεν λαμβάνει μέρος στη συνάντηση κρίσης ο Γ. Βαρουφάκης" είναι ότι: α) Δεν υπήρξε ποτέ "συνάντηση κρίσης" και β) ο υπουργός απουσίαζε στο εξωτερικό. Τα σχόλια δικά σας».

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με το πόρταλ της "Καθημερινής", χαρακτηρίζουν επίσης ως ανυπόστατο το δημοσίευμα, επισημαίνοντας ότι ο υπουργός πήγε στο συνέδριο στο Κόμο της Ιταλίας με εντολή του πρωθυπουργού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News