default-image

"Ελέφαντας σε υαλοπωλείο καλύτερος διπλωμάτης από τον Καμμένο"

Ελλάδα
"Ελέφαντας σε υαλοπωλείο καλύτερος διπλωμάτης από τον Καμμένο"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άκρως επικριτικός για τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο είναι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς σε συνέντευξή του που θα δημοσιευτεί την Κυριακή στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeinen Zeitung.

Ο κ. Σουλτς ανέφερε ότι στη συνάντηση που είχε την Παρασκευή με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες τού επανέλαβε ότι είναι λάθος ο συνασπισμός με τους ΑΝΕΛ, και πως ακόμα και «ένας ελέφαντας σε υαλοπωλείο είναι καλύτερος διπλωμάτης από τον κ. Καμμένο».

«Πιστεύω πως ο κυβερνητικός συνασπισμός του αριστερού κόμματος με τους δεξιούς λαϊκιστές είναι λάθος», επισημαίνει ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, όπως μεταδίδει το skai.gr.

Αφορμή για τις αναφορές του κ. Σουλτς στον υπουργό Άμυνας αποτελεί και η συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Καμμένος στην εφημερίδα Bild. Στη συνέντευξη, με τίτλο "Οι Γερμανοί ανακατεύονται σε πράγματα που δεν τους αφορούν" και υπέρτιτλο "Ο δεξιός λαϊκιστής Πάνος Καμμένος", ο Έλληνας υπουργός εξαπολύει σφοδρά πυρά κατά του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας.

«Εμείς οι Έλληνες θυμόμαστε πολύ καλά ότι ο κ. Σόιμπλε χρειάστηκε να παραιτηθεί από ηγέτης του κόμματός του (CDU - 2000), επειδή ενεπλάκη σε υπόθεση δωροδοκίας. Αλλά σήμερα είναι ακόμη υπουργός Οικονομικών! Και όσον αφορά τη διαφθορά, είναι σαν το ταγκό, χορεύεται από δύο!» αναφέρει χαρακτηριστικά επικαλούμενος την υπόθεση Siemens και το γεγονός ότι ο πρώην επικεφαλής του ομίλου στην Ελλάδα Μιχάλης Χριστοφοράκος προστατεύεται από τη γερμανική κυβέρνηση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News