Ελλάδα

Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής το μεσημέρι

Στις 3.30 μ.μ. θα συνεδριάσει για πρώτη φορά η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο της Προέδρου του σώματος.

Είχαν προηγηθεί έντονες αντιδράσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης που ζητούσαν την άμεση σύγκληση, επικρίνοντας την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι με ευθύνη της δεν έχει ξεκινήσει ακόμα να λειτουργεί.

Κύκλοι της ΝΔ τόνιζαν ότι εδώ και 45 μέρες, από την ημέρα που συγκροτήθηκε σε σώμα η Βουλή, δεν έχει ακόμα συνεδριάσει η Διάσκεψη των προέδρων και επιφυλάσσεται για τις επόμενες ενέργειες που θα προβεί.

«Η ΝΔ δεν επιτρέπει σε κανένα να λειτουργεί τη Βουλή σαν να είναι σπίτι του. Ως εδώ», δήλωσαν κοινοβουλευτικοί κύκλοι του κόμματος, αφήνοντας αιχμές για σκοπιμότητες.

Από την πλευρά του «Ποταμιού» η Κοινοβουλευτική του Ομάδα χαρακτηρίζει «κοινοβουλευτικά απαράδεκτο 30 μέρες μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που πήρε η κυβέρνηση, να μην έχει συνεδριάσει ακόμη η Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής για τον προγραμματισμό του νομοθετικού και κοινοβουλευτικού ελέγχου».

Παράλληλα, θέτει θέμα «ορθής , διαφανούς και δημοκρατικής λειτουργίας του Κοινοβουλίου», καταλογίζει στην πρόεδρο της Βουλής προσωπικούς σχεδιασμούς και τονίζει ότι «εδώ και ένα μήνα είναι θεατές οι βουλευτές του μιας αντιαισθητικής, αντιδημοκρατικής και αντικοινοβουλευτικής παράστασής της.

Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε πυρά κατά της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ για «την άρνησή της να συγκαλέσει τη Διάσκεψη των Προέδρων τέσσερις εβδομάδες μετά την έναρξη λειτουργίας του Κοινοβουλίου.

Αυτό, σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, «αποτελεί ωμή και κατάφωρη παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής και της μέχρι σήμερα ακολουθούμενης κοινοβουλευτικής πρακτικής» και τονίζει ότι «η κ. Κωνσταντοπούλου πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η Βουλή δεν μπορεί να λειτουργεί ως χώρος τηλεοπτικής προβολής και ανάδειξης των ατομικών πρωτοβουλιών της».
«Το ΠΑΣΟΚ ενώνει τη διαμαρτυρία του με αυτή των υπολοίπων κομμάτων της δημοκρατικής αντιπολίτευσης και απαιτεί την άμεση σύγκληση της Διάσκεψης των Προέδρων» κατέληγε η Χαριλάου Τρικούπη, όπως γράφει το in.gr.

Σχόλια