default-image

Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνάντηση Τσίπρα-Γκουρία

Ελλάδα
Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνάντηση Τσίπρα-Γκουρία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία και με εμπειρογνώμονες του Οργανισμού έχει αυτήν την ώρα στο Παρίσι ο Αλ. Τσίπρας. Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο υφυπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Στις 16:30 (ώρα Ελλάδας) ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσει συνέντευξη τύπου. Με την ευκαιρία της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στο Παρίσι, ο ΟΟΣΑ οργανώνει και συνάντηση με στελέχη του Οργανισμού, αλλά και εξωτερικούς προσκεκλημένους, ενώπιον των οποίων ο Αλέξης Τσίπρας θα εκφωνήσει (στις 17:00) ομιλία με θέμα: «Η μεταρρύθμιση της Ελλάδας μέσα σε μια Ευρώπη που αλλάζει».

Την Παρασκευή, ο κ. Τσίπρας μεταβαίνει στις Βρυξέλλες όπου θα συναντηθεί διαδοχικά με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς (08:30), τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ (09:30) και το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζο (11:30).

Η σημερινή συνάντηση γίνεται εν αναμονή των κρίσιμων αποφάσεων για τη ρευστότητα που θα ληφθούν στη σημερινή συνεδρίαση της ΕΚΤ, όπου η ελληνική πλευρά αναμένεται να θέσει στο τραπέζι των συζητήσεων την ανανέωση της γραμμής παροχής ρευστότητας μέσω του ELA, την αύξηση στο πλαφόν για εκδόσεις εντόκων από το Δημόσιο και τη συμμετοχή των τραπεζών στις δημοπρασίες αυτές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News