default-image

Τέλος η τράπεζα θεμάτων με εγκύκλιο Τ. Κουράκη

Ελλάδα
Τέλος η τράπεζα θεμάτων με εγκύκλιο Τ. Κουράκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποκλειστικά από τους διδάσκοντες στο κάθε μάθημα θα ορίζονται τα θέματα των προαγωγικών εξετάσεων των μαθητών Α' και Β' τάξεων Ημερήσιου Γενικού Λυκείου και Α', Β' και Γ' τάξεων Εσπερινού Γενικού Λυκείου, όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο που απέστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης σε όλα τα Λύκεια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Βάσει της εγκυκλίου, παύει να ισχύει επομένως από την εξεταστική περίοδο Μάιου-Ιουνίου 2015 η επιλογή των θεμάτων κατά 50% από την Τράπεζα Θεμάτων.

Παράλληλα, επανέρχεται ως βαθμός προαγωγής ο γενικός μέσος όρος το 9,5, ενώ ο βαθμός προαγωγής των μαθητών στην Α' και τη Β' Λυκείου δε θα συνυπολογίζεται στο βαθμό εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Τέλος, η εξεταστέα ύλη για τα μαθήματα θα είναι περισσότερη από το μισό και λιγότερη από τα 2/3 της διδακτέας.

Η επιλογή και ο ακριβής προσδιορισμός της για κάθε μάθημα γίνεται με εισήγηση των διδασκόντων και με την έγκριση του διευθυντή του Λυκείου και γνωστοποιείται στους μαθητές πέντε εργάσιμες ημέρες πριν από τη λήξη των μαθημάτων.

Λ. Μάρκου: Ικανοποίηση με τις αποφάσεις του υπουργού

Την ικανοποίησή του, αρχικά, σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις του υπουργού εξέφρασε, μιλώντας στο Ράδιο 9,84, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου Λάζαρος Μάρκου.

Την ίδια ώρα, στην επαναπρόσληψη 3.900 εκπαιδευτικών τεχνικών λυκείων, διοικητικών ΑΕΙ και σχολικών φυλάκων, που απολύθηκαν λόγω μνημονιακών μέτρων, καθώς και στην τοποθέτηση περίπου 6.000 αδιόριστων από διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ σε υπηρεσίες του Δημοσίου προχωράει έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News