default-image

Γ. Βρούτσης: Τα επιχειρήματά τους είναι αστεία, στερούνται υπευθυνότητας"

Ελλάδα
Γ. Βρούτσης: Τα επιχειρήματά τους είναι αστεία, στερούνται υπευθυνότητας"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά τις καταγγελίες ότι χρησιμοποιήθηκαν αναλογιστικές μελέτες στα ασφαλιστικά Ταμεία με λάθος στοιχεία για να γίνουν μειώσεις στις συντάξεις, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Βρούτσης κατηγορεί τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρη Στρατούλη και τον γενικό γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Ρωμανιά για "κυνήγι μαγισσών".

Όπως αναφέρει ο βουλευτής και πρώην υπουργός Εργασίας «τα επιχειρήματά τους είναι αστεία και στερούνται υπευθυνότητας. Η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, μετά την αφαίμαξη των διαθεσίμων των ασφαλιστικών ταμείων, την αδυναμία υλοποίησης όσων έχουν υποσχεθεί και προ της άφιξης της τρόικας, κάνει παιχνίδια επικοινωνιακού αντιπερισπασμού και «στήνει συνομωσίες».

Όπως διευκρινίζει οι αναλογιστικές μελέτες που εκπονούνται από την Εθνική Αναλογιστική Αρχή, η οποία είναι Ανεξάρτητη Αρχή, εντάσσονται στις υποχρεώσεις της χώρας που απορρέουν από το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης για τη διασφάλιση των δημοσιονομικών κανόνων σε κάθε κράτος - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Οι μελέτες εκπονούνται με βάση κοινή μεθοδολογία, προϋποθέσεις και κανόνες, που παρέχονται από τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης» σχολιάζει ο κ. Βρούτσης.

«Πάντως, κανείς δεν εμποδίζει το «αχτύπητο δίδυμο» να επιστρέψει στους συνταξιούχους τον κρυμμένο θησαυρό που ανακάλυψε» λέει κλείνοντας τη δήλωσή του ο βουλευτής της Ν.Δ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News