default-image

Την Πέμπτη η απολογία του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Ελλάδα
Την Πέμπτη η απολογία του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου αναμένεται να απολογηθεί αύριο Πέμπτη ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, όπως γνωστοποίησαν οι συνήγοροί του.

Στη συνέχεια, κατέθεσε ο ορκωτός λογιστής που έλεγξε το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τους συγγενείς τους Γ. Παπακωνσταντίνου, τα ονόματα των οποίων αφαιρέθηκαν απο τη λίστα Λαγκάρντ.

Ο κ. Παναγιώτης Πάτσης υποστήριξε ότι η προθεσμία που δόθηκε στους εγκαλούμενους από το ΣΔΟΕ για να προσκομίσουν οικονομικά στοιχεία για διάστημα 15 ετών (οικονομικές χρησεις 1997-2011), ήταν μόλις 20 ημερών, κάτι που, όπως είπε, ειναι εκτός νομίμων ορίων.

«Όλα τα ποσά που αναφέρονται στις εκθέσεις δεν ειναι φοροδιαφυγή, αλλά και κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών, μερίσματα. Όλες οι καταθέσεις χωρίς εξήγηση θεωρώθηκαν αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη. Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει καθόλου φοροδιαφυγή των συγκεκρμένων προσώπων. Ουτε συνεπώς φορολογικό αδίκημα» είπε ο μάρτυρας.

Ο κ. Πάτσης τόνισε ακόμη ότι το ΣΔΟΕ δεν έχει ερευνήσει ακόμη τι είναι η κάθε κατάθεση, αναφέροντας πως άλλες καταθέσεις τις θεωρεί εισόδημα κι άλλες όχι.

«Το ΣΔΟΕ π.χ δεν έχει ερευνήσει ότι υπήρξε ανάληψη μιας μέρας απο μια τράπεζα και καταθεση ισόποση σε άλλη, κι όμως αυτό το θεώρησε εισόδημα» είπε ο μάρτυρας.

Εισαγγελέας: Δεν ειναι όπως τα λέτε. Δεν είναι αντιφατικά τα πορίσματα. Αλλο ελέγχει το ΣΔΟΕ και άλλο το Τμήμα Μεγάλης Περιουσίας.

Μάρτυρας: Μα το ΚΕΦΟΜΕΠ δεν έλεγξε άλλα πράγματα. Πήρε την έκθεση του ΣΔΟΕ και κατέληξε σε εντελώς διαφορετικό αποτέλεσμα.

Εισαγγελέας: Εννοείται ότι ο έλεγχος έγινε σε σχέση με τις δαπάνες κύριε και δεν μας το λέτε.

Μαρτυρας: Τα πρόσωπα αυτά εχουν ήδη προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια κατα των προστίμων.

Συνήγορος Παπακωνσταντινου: Πώς φορολογούνται τελικά οι Ελληνες; Η μέθοδος του ΣΔΟΕ που αθροίζει καταθέσεις χωρίς να ερευνά το ποθεν έσχες αυτών, είναι ορθή;

Μαρτυρας: Οχι βέβαια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News