default-image

Δ. Στρατούλης: "Πολιτικές ευθύνες για την καταγγελία Ρωμανιά"

Ελλάδα
Δ. Στρατούλης: "Πολιτικές ευθύνες για την καταγγελία Ρωμανιά"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολύ σοβαρή χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημ. Στρατούλης την καταγγελία του γενικού γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργου Ρωμανιά, σύμφωνα με την οποία για να γίνουν μειώσεις στις συντάξεις χρησιμοποιήθηκαν αναλογιστικές μελέτες με λάθος στοιχεία, που εμφάνιζαν τα ασφαλιστικά Ταμεία με μεγαλύτερα ελλείμματα.

Ο κ. Γιώργος Ρωμανιάς κατήγγειλε ότι οι αναλογιστικές μελέτες που έγιναν μέσα στο 2014 για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία δεν έλαβαν υπ' όψιν τους την περιουσία των ταμείων καθώς και την απόδοση αυτής της περιουσίας.  

Με ελέγχους, είτε από τη Βουλή είτε από τη Δικαιοσύνη, προειδοποιεί ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης για την υπόθεση της σύνταξης των αναλογιστικών μελετών των ασφαλιστικών ταμείων που κατήγγειλε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Ο κ. Γιώργος Ρωμανιάς κατήγγειλε στο Mega ότι οι αναλογιστικές μελέτες που έγιναν μέσα στο 2014 για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία δεν έλαβαν υπ' όψιν τους την περιουσία των ταμείων καθώς και την απόδοση αυτής της περιουσίας, και ότι αυτό έγινε καθ' υπόδειξη της τρόικας.

Μιλώντας στη Βουλή ο κ. Στρατούλης έκανε λόγο για δημιουργία ενός κλίματος ότι καταρρέουν τα ασφαλιστικά ταμεία για να μειώνουν συντάξεις και μίλησε για βαρύτατες πολιτικές ευθύνες ενώ δεν απέκλεισε οποιονδήποτε έλεγχο είτε από τη Βουλή είτε από τη Δικαιοσύνη, αν χρειαστεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News