default-image

Τρεις μήνες παράταση στην ΕΓΣΕΕ

Οικονομία
Τρεις μήνες παράταση στην ΕΓΣΕΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρεις μήνες παράταση αναμένεται να δώσει στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβασης Εργασίας ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης με διάταξη που προωθεί στη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται η real.gr , το υπουργείο θα διατηρήσει έως τις 30 Ιουνίου τον κατώτατο μισθό στο σημερινό ύψος, ώστε να δώσει χρόνο στους κοινωνικούς εταίρους να διαπραγματευτούν και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αύξησης του. 

Συγκεκριμένα η ισχύς της ΕΓΣΕΕ, αλλά και των υπόλοιπων συμβάσεων καθώς και η μετενέργειά τους, θα διευθετηθούν στο νομοσχέδιο που θα καταρτίσει το υπουργείο Εργασίας συνολικά για τις συμβάσεις. 

Η ηγεσία του υπουργείου με την παράταση για ένα τρίμηνο της ΕΓΣΕΕ θέλει να αποφύγει των εκβιασμό των εργαζομένων από τους εργοδότες να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις που δεν θα περιλαμβάνουν το επίδομα γάμου και θα οδηγήσουν σε μειώσεις μισθών περίπου 10%. 

Ο κ. Σκουρλέτης προανήγγειλε επίσης, ότι το νομοθετικό πλαίσιο των ευέλικτων μορφών εργασίας, όπως η εργασία εκ περιτροπής και η μερική απασχόληση θα επανεξεταστεί εκ του μηδενός, προκειμένου να αποφευχθούν οι διαπιστωθείσες καταχρήσεις και καταστρατηγήσεις. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News