default-image

Παππάς: "Υποστηρικτής αποτυχημένων πολιτικών ο Σόιμπλε"

Ελλάδα
Παππάς: "Υποστηρικτής αποτυχημένων πολιτικών ο Σόιμπλε"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε σκληρή γλώσσα απάντησε στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς. «Είναι σαφές ότι η αποτυχία του σχεδίου ασφυξίας της Ελλάδας έχει φέρει κάποιους σε δύσκολη θέση», σημειώνει ο κ. Παππάς, ο οποίος τονίζει πως «ο κ. Σόιμπλε είναι ο βασικός υποστηρικτής των αποτυχημένων πολιτικών σε Ελλάδα και σε Ευρώπη».

Ο Παππάς τονίζει ακόμη πως είναι σαφές πως οι δηλώσεις του κ. Σόιμπλε απευθύνονται στο εσωτερικό και εσωκομματικό του ακροατήριο. «Αυτές οι δηλώσεις είναι ασύμβατες τόσο με τη θεσμική θέση που κατέχει, όσο και με την προσδοκία που έχει διαμορφωθεί στην Ευρώπη για εξεύρεση μίας νέας λύσης, επισημαίνει ο υπουργός και προσθέτει ότι: «Η εμμονή και η επιμονή του σε αυτή την πολιτική και σε αυτό το ύφος είναι ασύμβατες με την πορεία προς μια ενωμένη και δημοκρατική Ευρώπη».

H δήλωση του κ. Παππά έχει ως εξής:

«Ο κ. Σόιμπλε είναι ο βασικός υποστηρικτής των αποτυχημένων πολιτικών σε Ελλάδα και σε Ευρώπη. Είναι σαφές ότι η αποτυχία του σχεδίου ασφυξίας της Ελλάδας έχει φέρει κάποιους σε δύσκολη θέση. Οι σημερινές του δηλώσεις είναι επίσης σαφές ότι απευθύνονται στο εσωτερικό και εσωκομματικό του ακροατήριο.

Αυτές οι δηλώσεις είναι ασύμβατες τόσο με τη θεσμική θέση που κατέχει όσο και με την προσδοκία που έχει διαμορφωθεί στην Ευρώπη για εξεύρεση μίας νέας λύσης. Η εμμονή και η επιμονή του σε αυτή την πολιτική και σε αυτό το ύφος είναι ασύμβατες με την πορεία προς μια ενωμένη και δημοκρατική Ευρώπη»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News