Ελλάδα

Γλέζος-Ενεργοί Πολίτες: τηρήστε τις δεσμεύσεις σας

Την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015, συνήλθε σε σύσκεψη στην Αθήνα, η Πολιτική Γραμματεία της Κίνησης Ενεργών Πολιτών και με τη συμμετοχή του Μανώλη Γλέζου.

Στη σύσκεψη έγινε αποτίμηση των πρώτων ημερών της νέας κυβέρνησης και η πορεία των διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.

H Πολιτική Γραμματεία εκτιμά ότι κύριος στόχος της κυβέρνησης πρέπει να παραμείνει ο σεβασμός στη λαϊκή εντολή που δόθηκε στις 25 Ιανουαρίου, και να εργαστεί επιδιώκοντας την απελευθέρωση του Ελληνικού Λαού από την θηλιά που οι δανειστές επιμένουν να σφίγγουν γύρω από το λαιμό του, βυθίζοντας έτσι τη χώρα σε ύφεση, ανεργία και ανθρωπιστική κρίση.

Η Πολιτική Γραμματεία θεωρεί ζήτημα υψηλής προτεραιότητας την συζήτηση και ψήφιση Σχεδίων Νόμου για την αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης, την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, την αλλαγή του εκλογικού νόμου με εφαρμογή της απλής αναλογικής, τηρώντας με αυτόν τον τρόπο τις προεκλογικές εξαγγελίες και δεσμεύσεις προς τον ελληνικό λαό.

Θεωρεί επίσης ότι είναι άμεση η ανάγκη εκπόνησης Σχεδίου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης με έμφαση στις εγχώριες δυνάμεις και δυνατότητες ώστε να σταθεί η χώρα στα πόδια της.

Επίσης αποφάσισε να ζητήσει την σύγκληση συνελεύσεων από όλες τις οργανώσεις της κίνησης, όπου τα μέλη θα τοποθετηθούν επί όλων των κρίσιμων πολιτικών εξελίξεων.

Σχόλια