Ελλάδα

Χωρίς κιγκλιδώματα η στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Παρέλαση χωρίς κιγκλιδώματα για πρώτη φορά μετά από το 2010, στην Αθήνα. Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους είπε ότι οι Αθηναίοι θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν την παρέλαση ελεύθερα όπως πρέπει τη παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα. Στην παρέλαση θα συμμετάσχουν και δύο τάγματα εθνοφυλακής από Έβρο και Δωδεκάνησα.

Άλλη μία καινοτομία για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου είναι ότι η εξέφρα των επισήμων δε θα είναι υπερυψωμένη. Τεράστιες αλλαγές από το σχετικά πρόσφατο παρελθόν. Αν θυμηθούμε την παρέλαση του 2012 όπου στρατιωτικές δυνάμεις με τον μανδύα "σκηνικού" για τις εκδηλώσεις των εκατό χρόνων για τους Βαλκανικούς συμμετείχαν επί της ουσίας σε μέτρα τάξης, το να ζήσουμε παρέλαση χωρίς καν κιγκλιδώματα είναι… επανάσταση.

Ο κ. Καμμένος, σύμφωνα με το onalert.gr, ανακοίνωσε ακόμη ότι το Πάσχα το ΥΠΕΘΑ θα αναλάβει να "στρώσει πασχαλιάτικο τραπέζι" στο άλσος Στρατού, στο Γουδή όπου θα μπορέσουν οι πολίτες άνεργοι με οικονομικά προβλήματα να γιορτάσουν με τις οικογένειές τους.

Στο ΥΠΕΘΑ την Τρίτη η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, θα επισκεφθεί αύριο Τρίτη 10 Μαρτίου, στις 3 το μεσημέρι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να ενημερωθεί από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία για θέματα αρμοδιότητας τους.

Επίσης ο  υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος θα μεταβεί αύριο το πρωί στη Λάρισα, προκειμένου να παραστεί στις τελετές παράδοσης παραλαβής των καθηκόντων του Διοικητή της 1ης Στρατιάς από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη στον Αντιστράτηγο Ιωάννη Ηλιόπουλο και του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας από τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο Χρήστο Βαίτση στον Αντιπτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου.

Σχόλια