Ελλάδα

Στο εδώλιο ο Χριστοφοράκος κι άλλοι 63 για την υπόθεση της Siemens

Να παραπέμψει σε δίκη την υπόθεση της Siemens και συγκεκριμένα την υπόθεση της σύμβασης 8002 που αφορούσε την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ αποφάσισε η ελληνική δικαιοσύνη, σχεδόν δέκα χρόνια μετά την αποκάλυψη για τα μαύρα ταμεία της Siemens.

Συγκεκριμένα, σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων παραπέμπονται 64 κατηγορούμενοι, μεταξύ αυτών οι Μιχάλης Χριστοφοράκος, Χρήστος Καραβέλας, Ηλίας Γεωργιου, Πρόδρομος Μαυρίδης, Θεόδωρος Τσουκάτος, 13 Γερμανοί, πρώην στελέχη της μητρικής εταιρίας, καθώς και πρώην διευθυντικά στελέχη του ΟΤΕ.

Οι πράξεις που τους αποδίδονται κατά περίπτωση είναι: ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενεργητική και παθητική δωροδοκία, καθώς και συνεργεία στις πράξεις αυτές.

Όπως γράφει το imerisia.gr, με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσονται από την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης 80 κατηγορούμενοι καθώς και κάποιοι εξ αυτών για επιμέρους πράξεις λόγω παραγραφής.

Από όλες τις κατηγορίες απαλλάσσονται τα παιδιά του έως σήμερα καταζητούμενου Χρήστου Καραβέλα, Σάλινα, Αλεξία και Φοίβη.

Με το βούλευμα, τέλος, διατηρούνται τα εντάλματα σύλληψης σε βάρους των Μ. Χριστοφοράκου , Χ. Κάραβελα και του τράπεζιτη Ζαν Κλόντ  Οσβαλντ.

Σχόλια