Ελλάδα

Σήμερα κατατίθεται το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ

Σήμερα τα... σπουδαία για την ΕΡΤ, καθώς αναμένεται να κατατεθεί το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο για την ίδρυση της ΕΡΤ, μετά από μια μικρή ολιγοήμερη αναβολή, καθώς αρχικά είχε ανακοινωθεί πως το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ θα κατατίθετο την περασμένη Πέμπτη.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η αιτία της καθυστέρησης στην κατάθεση του σχεδίου νόμου ήταν η εξεύρεση ορθής λύσης ως προς τα παρακάτω σημεία, τα οποία αποτελούν και τους βασικούς άξονες του νομοσχεδίου σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Αναλυτικά οι βασικοί άξονες:

-Επιστροφή των απολυμένων της 11/6/2013.

-Ομαλή μετάβαση στην ΕΡΤ επιλύοντας τα νομικά και τεχνικά προβλήματα που επινόησε η προηγούμενη συγκυβέρνηση δημιουργώντας το εκτρωματικό, ουσιαστικό και κανονιστικό πλαίσιο του κλεισίματος της ΕΡΤ, της μετάβασης προς το μόρφωμα ΝΕΡΙΤ διά της Δ.Τ.

-Οικονομικός έλεγχος της ΝΕΡΙΤ.

-Ανταγωνιστική δημόσια τηλεόραση.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Μαξίμου, η ΕΡΤ θα είναι πράγματι ανεξάρτητη από κάθε φορέα δημόσιας ή ιδιωτικής εξουσίας διασφαλίζοντας την πολυφωνία, την ανεξάρτητη ενημέρωση, την υψηλή ποιότητα του περιεχομένου, δίνοντας τη δυνατότητα σε νέους πνευματικούς δημιουργούς και καλλιτέχνες να προβάλουν το έργο και τις ιδέες τους.

Η ΕΡΤ θα έχει για την εκπομπή της όλα τα διαθέσιμα τεχνικά μέσα (αναλογικά, ψηφιακά, δορυφορικά, διαδικτυακά κ.ά.) σε όλη την ελληνική επικράτεια, αλλά και προς τον απόδημο Ελληνισμό ανά την υφήλιο.

Η ΕΡΤ επίσης θα κατέχει, τηρεί και παρέχει με ψηφιακό τρόπο στο κοινό το οπτικοακουστικό αρχείο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Οι πόροι της ΕΡΤ θα προέρχονται από το ανταποδοτικό τέλος, από το οποίο απαλλάσσονται μεταξύ άλλων όσοι έχουν ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Η ΕΡΤ θα διοικείται από 7μελές Δ.Σ., εκ των οποίων δύο μέλη θα είναι εκπρόσωποι των εργαζομένων...

Σχόλια