Ελλάδα

"Αν θέλαμε να συμμετάσχουμε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα το είχαμε κάνει"

«Ο πρωθυπουργός έχει πάρει την εντολή, ο πρωθυπουργός και όχι η Βαβέλ των αρχηγίσκων, ας την αξιοποιήσει και ας μην προσπαθούν να μεταφέρουν τα αδιέξοδα του κόμματός τους στις πλάτες του κόσμου», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του "Ποταμιού", που έκλεισε ένα χρόνο μετά την ίδρυση του κόμματος.

Ο ηγέτης της παράταξης επέκρινε την κυβέρνηση για αντικρουόμενες θέσεις σε καίρια ζητήματα και με αφορμή δηλώσεις υπουργών και κυβερνητικών στελεχών για ενδεχόμενες νέες εκλογές ή δημοψήφισμα. Κάλεσε τον πρωθυπουργό να ανταποκριθεί στην εντολή που έχει λάβει από το λαό και να κυβερνήσει και διευκρίνισε πως «δε θέλουμε να συμμετάσχουμε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Και αν το θέλαμε θα είχε γίνει από την επόμενη μέρα των εκλογών», είπε την Κυριακή ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του "Ποταμιού".

«Το μέλλον της Ελλάδας είναι στο ευρώ και στην Ευρώπη στην οποία δεν είμαστε επισκέπτες», είπε ο κ. Θεοδωράκης. «Ο πρωθυπουργός έχει πάρει την εντολή - ο πρωθυπουργός και όχι η Βαβέλ των αρχηγίσκων - ας την αξιοποιήσει και ας μην προσπαθούν να μεταφέρουν τα αδιέξοδα του κόμματος τους στις πλάτες του κόσμου. Πήρατε εντολή κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ γιατί το παλιό σύστημα χρεοκόπησε αλλά δεν πήρατε εντολή να μας σύρετε σε μια άλλου τύπου χρεοκοπία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Με αφορμή τα δημοσιεύματα για αποστολή χρημάτων στο εξωτερικό από πολιτικά στελέχη σημείωσε: «Το πατριωτικό καθήκον επιτάσσει αυτή τη στιγμή οι υπουργοί αλλά και όλοι οι βουλευτές να φέρουν τα λεφτά τους σε ελληνικές τράπεζες».

Ο επικεφαλής του "Ποταμιού" υποστήριξε ότι «η καινούργια Ελλάδα θέλει τόλμη, αγώνα και συγκρούσεις όχι μόνο στα Eurogroup αλλά συγκρούσεις και με τον κακό μας εαυτό, με τις ιδεοληψίες, με τα στερεότυπα».

Σχετικά με τον αντιπολιτευτικό δρόμο που θα ακολουθήσει Το Ποτάμι, είπε ότι δεν θα είναι ο άγονος δρόμος της δομικής αντιπολίτευσης.

«Θα συγκρουσθούμε αλλά αν υπάρξει άνθος που θα φυτρώσει αυτή την άνοιξη στον κήπο του ΣΥΡΙΖΑ εμείς θα το προστατεύσουμε .Αυτό είναι το Ποτάμι», σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης και δεσμεύτηκε να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι το Ποτάμι θα πραγματοποιήσει το συνέδριο του τον Ιούνιο ή τον Σεπτέμβριο ανάλογα τις πολιτικές εξελίξεις ενώ δόθηκε στην δημοσιότητα ο αναλυτικός απολογισμός των οικονομικών του κόμματος.

(Βίντεο πηγή: naftemporiki.gr)

Σχόλια