default-image

Παραίτηση με αιχμές-"Να τελειώνουμε σήμερα με τη φοβική ΝΔ"

Ελλάδα
Παραίτηση με αιχμές-"Να τελειώνουμε σήμερα με τη φοβική ΝΔ"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλυδωνισμοί στη ΝΔ καθώς παραιτήθηκε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος από τη θέση του Αντιπροέδρου της ΝΔ.

Η εξέλιξη έρχεται σε μια κρίσιμη συγκυρία με στελέχη της ΝΔ να θέτουν θέμα ηγεσίας και μετα την ομιλία του προέδρου της ΝΔ στην πολιτική επιτροπή.

Στην ομιλία του, ο κ.Αβραμόπουλος εισηγήθηκε τις θέσεις των δύο αντιπροέδρων στο κόμμα να τις αναλάβουν στελέχη από τη νέα γενιά.

«Είναι καιρός να γεφυρώσουμε τις γενιές της παράταξης» σημείωσε και έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του προέδρου της ΝΔ, λόγω της συνεχούς ενασχόλησής του, όπως είπε, με τα ευρωπαϊκά θέματα, λόγω της παρουσίας του στην Κομισιόν.

Παράλληλα, αφήνοντας αιχμές κατά της ηγεσίας, ζήτησε να γίνει «γενναία αυτοκριτική» και «να τελειώνουμε σήμερα με τη φοβική ΝΔ».

Σαμαράς: δε φεύγω!

Στο μεταξύ ο Αντώνης Σαμαράς, στην ομιλία του στο ξεκίνημα της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σκοπό να εγκαταλείψει την ηγεσία της παράταξης, αποκλείοντας παράλληλα την διεξαγωγή έκτακτου συνδρίου (το οποίο, εκ των πραγμάτων, θα έθετε θέμα ηγεσίας).

Αντίθετα, έκανε μια πολιτική ομιλία, κάνοντας επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ταυτόχρονα επισημαίνοντας ότι η ΝΔ δεν "σκόρπισε" όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ:

"Χάσαμε τις εκλογές αλλά διατηρήσαμε τις δυνάμεις μας, αν και ασκήσαμε μία εξαιρετικά δύσκολη αλλά απαραίτητη πολιτική για τον τόπο, με περικοπές και μεταρρυθμίσεις που ήταν δυσάρεστες για πολλούς. Κάντε σύγκριση με το ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησε μόνο του και έχασε 31 ποσοστιαίες μονάδες. Το ΠΑΣΟΚ σκορπίστηκε. Εμείς διατηρήσαμε τις δυνάμεις μας και παραμείναμε κόμμα εξουσίας. Όταν ένα κόμμα χάνει την εξουσία σημαίνει είτε ότι έκανε λάθος πολιτική, είτε ότι δεν ολοκλήρωσε το έργο του. Υπάρχει αμφιβολία ότι έπρεπε να κρατήσουμε την χώρα στο ευρώ; Υπάρχει αμφιβολία ότι σώσαμε την χώρα;".

Απευθυνόμενος προς τα στελέχη του είπε: "Πρέπει να υπερασπιζόμαστε το κυβερνητικό μας έργο γιατί αυτό θα είναι η βάση σύγκρισης με τον ΣΥΡΙΖΑ που ξεκίνησε λέγοντας ψέματα. Υπάρχει ένα λάθος που δεν πρέπει να κάνουμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Εύχεται την ώρα που θα έχει δικά του εσωτερικά προβλήματα, η ΝΔ να βυθίζεται στην εσωστρέφεια. Υπάρχουν συμφέροντα που θέλουν η ΝΔ να βυθίζεται στην εσωστρέφεια τώρα που άρχισε το δημοσκοπικό ξεφούσκωμα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα τους κάνουμε αυτό το δώρο".  

 Είπε ακόμη ότι πρέπει να γίνει αυτοκριτική: "Δεν δείξαμε όσο θα έπρεπε το κοινωνικό μας πρόσωπο. Από την άλλη όταν διώχνεις επενδύσεις αυξάνεις την ανεργία αλλά αυτό δεν το δείξαμε όσο έπρεπε. Δεν κάναμε εκστρατεία φόβου προειδοποιούσαμε γι αυτά που έρχονταν. Η καταραμένη λέξη το grexit επέστρεψε, μιλούν για πιστωτικό γεγονός, για τις καταθέσεις. Είναι δεξιά στροφή ότι αναδείξαμε το πρόβλημα της ασφάλειας του πολίτη; Είναι στροφή η αναζήτηση νέων εξωτερικών ερεισμάτων; Όχι βέβαια. Εάν συγκρίνεται τις θέσεις της ΝΔ με τις θέσεις των κεντροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη θα δείτε ότι εμείς είμαστε πολύ πιο μετριοπαθείς".

Κλείνοντας είπε ότι δεν επιτρέπεται η ΝΔ να μπει σε εσωστρέφεια και απέκλεισε το έκτακτο συνέδριο και την αλλαγή αρχηγού: "Έθεσα μόνος μου το θέμα αρχηγού της παράταξης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα όταν είπα ότι δεν είμαι παντρεμένος με την θέση μου αλλά δεν γίνεται σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές να εγκαταλείψω την μάχη. Εξήγησα ότι κάτι τέτοιο θα είναι επιζήμιο, όμως κάλεσα όποιον ήθελε να θέσει ανοικτά το θέμα της αλλαγής ηγεσίας. Κανείς δεν το έθεσε και το θέμα έκλεισε.  Κάποιοι έθεσαν θέμα έκτακτου συνεδρίου, το οποίο θα γινόταν για εκλογή αρχηγού που όμως δεν έβαλε κανείς ευθέως. Ο λόγος που απέρριψα το έκτακτο συνέδριο είναι ότι με το που θα το ανακοινώναμε θα άνοιγε ο κύκλος της εσωστρέφεια".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News