Ελλάδα

"Αν καταρρεύσει η Ελλάδα, θα γεμίσει η Ευρώπη τζιχαντιστές"

Το γύρο των ευρωπαϊκών ΜΜΕ κάνουν πληροφορίες που θέλουν τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, να προειδοποιεί την Ευρώπη και τους δανειστές πως αν καταρρεύσει η Ελλάδα, η Ευρώπη θα γεμίσει «με εκατομμύρια μετανάστες και τζιχαντιστές».

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εξωτερικών, συζητώντας ατύπως με δημοσιογράφους μετά το άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών στη Ρίγα της Λετονίας, εξαπέλυσε επίθεση στην Ευρώπη και δη στους δανειστές, προειδοποιώντας τους πως αν καταρρεύσει η Ελλάδα, αυτό θα έχει ακόμη και γεωστρατηγικό κόστος για την Ευρώπη.

«Είναι αναγκαιότητα να βρει κανείς άλλον τρόπο συμπεριφοράς για την Ελλάδα. Είναι επίσης γεωστρατηγική αναγκαιότητα. Αντ ' αυτού προτιμήθηκε να συντριβεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και  ήδη από τις πρώτες ημέρες. Το ότι έχει επιλεγεί αυτό να γίνει σιγά σιγά τι θα φέρει; Δεξιό εξτρεμισμός και χάος», φέρεται ειπών ο υπουργός Εξωτερικών, για να προσθέσει: «Θα υπάρξουν εκατομμύρια μετανάστες και χιλιάδες τζιχαντιστές που θα έρθουν στην Ευρώπη αν καταρρεύσει οικονομικά η Ελλάδα».

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όπως αναφέρει το matrix24.gr, ο Νίκος Κοτζιάς φέρεται να προειδοποίησε τους ομολόγους του πως υπάρχουν και γεωστρατηγικοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να στηριχθεί η Ελλάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τα Δυτικά Βαλκάνια είναι αποσταθεροποιημένα. Ουκρανία, Συρία, Ιράκ και Βόρεια Αφρική δημιουργούν ένα δρεπάνι». Τέλος, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας φέρεται να καταλόγισε στους Ευρωπαίους «πολιτιστικό ρατσισμό» χαρακτηρίζοντας την συμπεριφορά των δανειστών προς την ελληνική κυβέρνηση.

Σχόλια