default-image

Τσίπρας σε Spiegel: "Δε θέλω Grexit... Αγαπώ την Ευρώπη"

Ελλάδα
Τσίπρας σε Spiegel: "Δε θέλω Grexit... Αγαπώ την Ευρώπη"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την επιθυμία της Ελλάδας να εκδόσει βραχυπρόθεσμο χρέος, όπως έντοκα γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου, για να χρηματοδοτήσει το χρηματοδοτικό κενό αποκάλυψε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Der Spiegel, επισημαίνοντας πως «αν η ΕΚΤ φέρει αντίρρηση, αναλαμβάνει μια σοβαρή ευθύνη».

Αποσπάσματα της συνέντευξης, που θα δημοσιευτεί το Σάββατο, έδωσε πριν λίγη ώρα στη δημοσιότητα το πρακτορείο Reuters. Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο κ. Τσίπρας δήλωσε στους δημοσιογράφους του γερμανικού περιοδικού, «θέλουμε να αυξήσουμε το όριο στα έντοκα. Εάν η ΕΚΤ δεν μας αφήσει θα έχει μεγάλη ευθύνη για ό,τι γίνει», ενώ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει ακόμη μια «θηλιά γύρω από το λαιμό της».

Επίσης, ο κ. Τσίπρας δηλώνει κατηγορηματικά πως δεν επιθυμεί η Ελλάδα να φύγει από την ευρωζώνη «επειδή αγαπώ την Ευρώπη».

Οπως αποκαλύπτει επίσης το Spiegel, σύμφωνα με το imerisia.gr, ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς του λιγότερα λόγια και περισσότερα έργα, «συμπεριλαμβανομένου και του Βαρουφάκη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News