Ελλάδα

Τουρκικό F-16 πάνω από το Φαρμακονήσι ενώ ξεκινούσε περιοδεία ο Καμμένος

Εν μέσω τουρκικών προκλήσεων ξεκίνησε, από το Φαρμακονήσι, τη νέα περιοδεία του σε μονάδες των νησιών του Αιγαίου ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος. Το ελικόπτερο που μετέφερε τον κ. Καμμένο, καθώς και τη στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, βρισκόταν στις 11:15 το πρωί σε διαδικασία προσγείωσης στο Φαρμακονήσι.

Ένα λεπτό νωρίτερα, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, ένα τουρκικό αεροσκάφος F-16 είχε πετάξει πάνω από το νησί, σε ύψος 15.000 ποδιών. Το τουρκικό αεροσκάφος ανήκε σε σχηματισμό ζεύγους αεροσκαφών που εισήλθε στο FIR Αθηνών στις 11:13, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσεως, πετώντας μεταξύ Σάμου και Κω.

Ο σχηματισμός εξήλθε του FIR Αθηνών στις 11:14, πετώντας πάλι μεταξύ Σάμου και Κω. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν άμεσα από ζεύγος ελληνικών F-16 που βρίσκονταν στην περιοχή, προστίθεται στην ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, σύμφωνα με tanea.gr, θα επισκεφθεί επίσης το Αγαθονήσι, το Καστελόριζο, τη Στρογγύλη και τη Ρω. Το Σάββατο θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Ρόδο, για την 67η επέτειο ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων.

Τον κ. Καμμένο συνοδεύουν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης και ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.

Σχόλια