Ελλάδα

Ελεύθεροι υπό όρους η 36χρονη και ο "Ιάσονας"

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή η 36χρονη και ο 32χρονος για την υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού και του σχεδίου «Γοργοποτάμου» που που οργάνωνε ο τρομοκράτης με ομάδα προσώπων, για την απόδραση των μελών της «ΣυνωμοσίαςΠυρήνων της Φωτιάς, κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ειδικότερα, στην 36χρονη γυναίκα, ανακριτής και εισαγγελέας επέβαλαν τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που χειρίζεται ο εφέτης ειδικός ανακριτής αρμόδιος για θέματα τρομοκρατίας Ευτύχιος Νικόπουλος, στην 36χρονη αποδίδεται ρόλος μεταφορέα προς εξυπηρέτηση του σχεδίου απόδρασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατηγορουμένη αρνείται την κατηγορία για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση που της αποδίδεται και φέρεται ενώπιον του ανακριτή να υποστήριξε: «Με τη μητέρα των αδελφών Τσάκαλου είμαστε γειτόνισσες. Έχουμε φιλική σχέση και ασχολούμαστε ενεργά με τη ζωοφιλία. Επειδή δουλεύω στη Νίκαια μου έδωσε μια τσάντα και μου είπε ότι θα περάσει μια φίλη της να την πάρει από εμένα. Δέχθηκα να την εξυπηρετήσω χωρίς να γνωρίζω τι περιείχε η τσάντα».

Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε ύστερα από την απολογία του στον ανακριτή, και ο 32χρονος, ο επονομαζόμενος και «Ιάσονας», που συνελήφθη επίσης το Σάββατο ως συνεργός του «Μανώλη» της 17Ν.

Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα.

Η δίωξη που έχει ασκηθεί σε βάρος του 32χρονου αφορά την κατηγορία της συνέργειας σε εγκληματική οργάνωση (187Α, παρ. 2). Σύμφωνα με πληροφορίες ο 32χρονος κατηγορούμενος αρνήθηκε όσα του καταλογίζονται και υποστηρίζει πως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.

Αναβολή στη δίκη της μητέρας και της συντρόφου Τσάκαλου

Στις 12 Μαρτίου θα δικαστούν από το Αυτόφωρο Πειραιά λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης, οι δύο γυναίκες, στο σπίτι των οποίων στα Περιστέρια Σαλαμίνας κρυβόταν το τελευταίο διάστημα η 22χρονη Αγγελική Σπυροπούλου που αναζητούσε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για συνεργασία με τον Χριστόδουλο Ξηρό.

Οι συγκατηγορούμενες της Σπυροπούλου, σύμφωνα με το ethnos.gr, κρίθηκαν χθες προφυλακιστέες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, ενώ σήμερα οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία.

Σχόλια