Ελλάδα

Ο Νότης Μαριάς για τα Σκόπια

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Νότης Μαριάς απέναντι στο συντονιστή Εξωτερικής Πολιτικής του ECR για τα Σκόπια.

Μιλώντας χθες Τρίτη 3/3/2015 στην Ολομέλεια της Πολιτικής Ομάδας του ECR που συνεδρίασε στις Βρυξέλλες, ο κ. Μαριάς επισήμανε την κάθετη διαφωνία του με τις θέσεις που έχει εκφράσει σε σχέση με τα Σκόπια ο αρμόδιος συντονιστής Εξωτερικής Πολιτικής του ECR.

Ο ανεξάρτητος Έλληνας ευρωβουλευτής δήλωσε ξεκάθαρα ότι κατά τη συζήτηση της Έκθεσης για τα Σκόπια την επόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο δε θα διστάσει να τοποθετηθεί δημόσια ενάντια στις θέσεις του ECR και να τις καταψηφίσει στο βαθμό που η πολιτική ομάδα συμπλεύσει τελικά με τις θέσεις για τα Σκόπια του αρμόδιου συντονιστή Εξωτερικής Πολιτικής του ECR.

Ο Νότης Μαριάς ζήτησε από το ECR να κάνει δεκτές τις δικές του θέσεις οι οποίες «καταδικάζουν την παράνομη και αλυτρωτική στάση των Σκοπίων που προσπαθούν να κλέψουν το όνομα της Μακεδονίας μας».

Ο κ. Μαριάς, αφού εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του σε οποιαδήποτε μελλοντική και ενδεχόμενη ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κατέληξε επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται να δεχθεί «καμία σύνθεση ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό του ονόματος των Σκοπίων».

Σχόλια