Ελλάδα

Στον ανακριτή οι συνεργοί των «Πυρήνων»

Στον ανακριτή οδηγούνται σήμερα τα δυο άτομα που συνελήφθησαν το Σαββατοκύριακο, τα οποία κατηγορούνται ως συνεργοί των «Πυρήνων», προκειμένου να απολογηθούν, ενώ αύριο στον ανακριτή θα οδηγηθεί και η Αγγελική Σπυροπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αντιτρομοκρατική εστιάζει τώρα τις έρευνές της στον εντοπισμό και τη σύλληψη και άλλων ελεύθερων μελών των «Πυρήνων της Φωτιάς», που δούλευαν για λογαριασμό της οργάνωσης.

Από τα στοιχεία που έχει στην κατοχή της η Αντιτρομοκρατική διαπιστώνεται ότι υπάρχουν ακόμα δυο άτομα, ενδεχομένως από τον ποινικό χώρο, που θα βοηθούσαν τα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς.

Προφυλακίστηκαν η μητέρα και η σύντροφος του Γεράσιμου Τσάκαλου

Στο μεταξύ, προφυλακιστέες κρίθηκαν χθες το βράδυ η 60χρονη μητέρα των αδελφών Χρήστου και Γεράσιμου Τσάκαλου και η 26χρονη σύντροφος του τελευταίου, που συνελήφθησαν τη Δευτέρα από την Αντιτρομοκρατική.

Η 60χρονη μητέρα των δύο φυλακισμένων μελών της «Συνωμοσίας» κατηγορείτο για υπόθαλψη της 22χρονης Αγγελικής Σπυροπούλου, καθώς και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση. Σύμφωνα με πληροφορίες ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή κ. Ευτύχη Νικόπουλου φέρεται να αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση της με τρομοκρατικές πράξεις, αναφέρει το real.gr.

Ρόλο συνεργού των φυλακισμένων μελών της οργάνωσης αποδίδει η Αστυνομία και στην 26χρονη σύντροφο του Γεράσιμου Τσάκαλου, που συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας στη Σαλαμίνα μαζί με την καταζητούμενη Αγγελική Σπυροπούλου. Η ίδια, πάντως, που κλήθηκε χθες να απολογηθεί για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση αρνήθηκε την κατηγορία και υποστήριξε ότι πήγε στη Σαλαμίνα, δίχως να γνωρίζει ότι στο σπίτι κρυβόταν η 22χρονη Αγγελική.

Νωρίτερα, την πολιτική ευθύνη για το αποκαλούμενο σχέδιο «Γοργοπόταμος» φέρεται να ανέλαβαν ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή Ευτύχιου Νικόπουλου οι καταδικασμένοι για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» Χρήστος Τσάκαλος και Γιώργος Πολυδώρου.

Σχόλια