default-image

Ελλάδα: Εντοπίσθηκε κύκλωμα παιδόφιλων με...ιστορικό

Ελλάδα
Ελλάδα: Εντοπίσθηκε κύκλωμα παιδόφιλων με...ιστορικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον «κώδικα επικοινωνίας» των παιδόφιλων στο ίντερνετ, αλλά και τα διακριτικά σύμβολα που δηλώνουν τις άρρωστες προτιμήσεις τού καθενός από αυτούς, αποκάλυψαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο ειδικής επιχείρησης με την κωδική ονομασία «chat scanning», η οποία, εκτός των άλλων, οδήγησε και στη σύλληψη 40χρονου παιδόφιλου και βιαστή στο Περιστέρι.

Ο 40χρονος είχε διαμορφώσει σε «κρυφό δωμάτιο» για τις αποτρόπαιες πράξεις του, ένα κλειστό φορτηγάκι τύπου van, μέσα στο οποίο συνελήφθη, προχθές, από τους αστυνομικούς που τον παρακολουθούσαν, τη στιγμή που είχε επιβιβάσει ένα 13χρονο αγόρι, το οποίο είχε «ψαρέψει» στο διαδίκτυο.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο 40χρονος κυκλοφορούσε ελεύθερος, παρότι μόλις πριν από περίπου τέσσερις μήνες είχε σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του για βιασμό 14χρονου κοριτσιού.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις που έκαναν σήμερα ο διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης, και ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., αστυνόμος Κλεάνθης Παπαγιαννόπουλος, τον περασμένο Νοέμβριο, ο 40χρονος, ο οποίος έχει αδυναμία στα ανήλικα αγόρια, όπως ομολόγησε ο ίδιος, είχε κλείσει ραντεβού με 14χρονη, με την οποία επικοινωνούσε στο ίντερνετ, την οδήγησε στο σπίτι του, όπου την κούρεψε και την βίασε... κατά λάθος, νομίζοντας ότι ήταν αγόρι. Στη συνέχεια την εγκατέλειψε στο δρόμο, όπου την βρήκαν αστυνομικοί και την οδήγησαν στο σπίτι της. Για την υπόθεση αυτή έγινε έρευνα από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 40χρονου, καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο, αλλά στη συνέχεια δεν εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τον εισαγγελέα.

Έτσι, κατά τη διάρκεια της έρευνας της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο διαδίκτυο, έπεσαν και πάλι επάνω του, αφού -όπως λένε- μετά τη δουλειά του (έχει σούπερ μάρκετ στα δυτικά προάστια) έμπαινε αμέσως στο ίντερνετ για να συνομιλήσει με ανήλικους.

Η Δίωξη είχε αρχίσει την έρευνα, με άδεια του εισαγγελέα, και αστυνομικοί εμφανίζονταν στο διαδίκτυο ως ανήλικα αγόρια και κορίτσια, για να εντοπίσουν παιδόφιλους. Με τον τρόπο αυτό εντόπισαν συνολικά έξι άτομα, μεταξύ των οποίων ο 40χρονος (για τον οποίο υπήρχε επίσης καταγγελία στο επιχειρησιακό κέντρο CYBERALERT της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος) και ένας 33χρονος από τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, οι οποίοι κατηγορούνται για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, ενώ οι άλλοι τέσσερις κατηγορούνται για πλημμελήματα.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τη συνομιλία του 40χρονου με τον 13χρονο, ταυτοποίησαν τον δράστη και άρχισαν να τον παρακολουθούν. Προχτές τον είδαν να παραλαμβάνει με το φορτηγάκι του το παιδί, στην περιοχή του Κορυδαλλού, και τον συνέλαβαν.

Στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, ο συλληφθείς είχε βάλει ένα στρώμα, κουβέρτες και έναν ανεμιστήρα, ενώ είχε και πολλά γλυκίσματα για να «κερνάει» τα παιδιά.

Ο ίδιος είπε στους αστυνομικούς ότι είχε κλείσει ραντεβού με άλλα τέσσερα αγόρια.

Σημειώνεται ότι ήδη έχει κινηθεί η διαδικασία από την Αστυνομία προς τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, με σχετικό αίτημα, για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφιών του 40χρονου.

Ο 33χρονος στη Θεσσαλονίκη εμφανιζόταν σε μικρά κορίτσια ως «κυνηγός» μοντέλων και τα έπειθε να τραβούν βίντεο με σκηνές σεξουαλικού περιεχομένου, τα οποία δήθεν θα έστελνε σε πράκτορες στο εξωτερικό για να προωθήσουν τα κοριτσάκια, έναντι αμοιβής, ενώ στην πραγματικότητα ήθελε να τα βλέπει ο ίδιος.

Με τον τρόπο αυτό είχε πείσει 12χρονη να τραβήξει ένα τέτοιο βίντεο, με την υπόσχεση ότι θα το έστελνε στην Αργεντινή και της εξασφάλιζε αμοιβή 140.000 ευρώ.

Κώδικας επικοινωνίας παιδόφιλων

 Εξαιρετικό ενδιαφέρον, όμως, έχει και ο «κώδικας επικοινωνίας παιδόφιλων», που εντόπισαν οι αστυνομικοί σε ειδικό εγχειρίδιο, το οποίο κυκλοφορεί στο «σκοτεινό διαδίκτυο» (dark web).

Ο «κώδικας» αποτελείται από επτά κεφάλαια, χωρισμένα σε ενότητες, στις οποίες αναλύονται τα περί παιδοφιλίας και παρουσιάζονται ως φυσιολογικά, ενώ γίνεται εκτενής αναφορά στον τρόπο προσέγγισης των παιδιών, τη σεξουαλικότητα τους και τη «χημεία» που μπορεί να καλλιεργηθεί με τους παιδεραστές, περιλαμβάνουν οδηγίες για το πώς να κινούνται με ασφάλεια οι παιδόφιλοι, πώς να προσεγγίζουν τα ανήλικα και πώς να τα αποπλανούν.

Ο κ. Σφακιανάκης επισήμανε για ακόμα μια φορά ότι το «όπλο» των παιδόφιλων είναι η απομάκρυνση των παιδιών από τους γονείς, οι οποίοι τις περισσότερες φορές δεν προλαβαίνουν να ασχοληθούν με τα παιδιά τους, με αποτέλεσμα αυτά να γίνονται εύκολος στόχος για τους εγκληματίες του διαδικτύου, που τους υπόσχονται τα πάντα, και μπορεί να περιμένουν μήνες, παριστάνοντας τους «εξομολογητές», προκειμένου να πετύχουν το σκοπό τους.

Η ΕΛ.ΑΣ., εκτός των άλλων, σύμφωνα με το sigmalive.gr, έδωσε στη δημοσιότητα και σύμβολα που χρησιμοποιούν οι παιδόφιλοι για να αναγνωρίζουν μεταξύ τους, τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις, καθώς διαφορετικό σύμβολο αναφέρεται στους παιδόφιλους που προτιμούν μικρά αγόρια, άλλο σε αυτούς που προτιμούν μικρά κορίτσια, ενώ υπάρχει και σύμβολο αναφέρεται γενικά στους παιδόφιλους.

Τέλος, ο κ. Σφακιανάκης υπενθύμισε ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

- Τηλεφωνικά στο 11188

- Με e-mail στο [email protected]

- Μέσω της καινοτόμου εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News