default-image

Θετικά κρίνουν οι πολίτες τις πρώτες κυβερνητικές ενέργειες

Ελλάδα
Θετικά κρίνουν οι πολίτες τις πρώτες κυβερνητικές ενέργειες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θετικά κρίνουν οι πολίτες τις πρώτες κυβερνητικές ενέργειες, όπως προκύπτει από έρευνα της Prorata.

Εκτιμούν ότι δεν υπάρχει μεγάλη απόκλιση μεταξύ των προεκλογικών εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ και των προγραμματικών κυβερνητικών δεσμεύσεων, ενώ καταγράφεται σκεπτικισμός για τη συμφωνία-γέφυρα που υπεγράφη στο Eurogroup.

Η έρευνα της Prorata διεξήχθη για λογαριασμό του 105,5 Στο Κόκκινο, την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου, στο σύνολο της επικράτειας και αφορά την αξιολόγηση του κυβερνητικού έργου από την πλευρά των πολιτών. Τα ευρήματα είναι τα εξής:

Ποσοστό 68% εκτιμά πως οι πρώτες ενέργειες της κυβέρνησης κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Τη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη δείχνουν οι νέοι ηλικίας 18-34 ετών (το 78%), οι αγρότες σε ποσοστό 83%, ακολουθούν οι φοιτητές με 76% και οι νοικοκυρές με 75%.

Το 86% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ αποτιμά θετικά το κυβερνητικό έργο, ενώ και το 49% των ψηφοφόρων της ΝΔ, εκτιμά πως η κυβέρνηση κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Σκεπτικισμός παρατηρείται ως προς την συμφωνία - γέφυρα που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με τους Ευρωπαίους εταίρους, καθώς το 48% των ερωτηθέντων εκτιμά ως «μάλλον θετική» την συμφωνία. Από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, «μάλλον θετικά» στέκεται το 58%, ενώ μόνο το 15% από αυτούς την χαρακτηρίζει ως «πολύ θετική». Παράλληλα, το 47% των ψηφοφόρων της ΝΔ δηλώνει ότι είναι «μάλλον θετική» η συμφωνία.

Το 57% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης με τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ είναι «σχετικά κοντά» και μόνο το 12% απαντά πως είναι «πολύ κοντά».

Πηγή: iefimerida.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News