Ελλάδα

Έδωσε 6.000 ευρώ στην καταζητούμενη Αγγελική

Μια 36χρονη που εργάζεται σε σούπερ μάρκετ στην περιοχή της Νίκαιας συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου από την αντιτρομοκρατική. Σύμφωνα με πληροφορίες, συγγενικό πρόσωπο ηγετικού στελέχους της οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς άφησε στην 36χρονη 6.000 ευρώ, τα οποία παρέλαβε η καταζητούμενη Αγγελική Σπυροπούλου, πηγαίνοντας στο σούπερ μάρκετ.

Μετά τις νέες συλλήψεις της αντιτρομοκρατικής χθες, ενός 39χρονου και ενός 32χρονου, αποκαλύπτεται ότι τα μέλη της οργάνωσης είχαν μετατρέψει τις φυλακές σε... στρατηγείο.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός και τα φυλακισμένα μέλη των Πυρήνων ήταν σε συνεχή επικοινωνία και μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού έφτασαν στα χέρια του σκοπευτικά λέιζερ για καλάσνικοφ, συσκευή παρεμβολής κινητών αλλά και 6.000 ευρώ για να χρησιμοποιηθούν στην επιχείρηση απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με την έρευνα ο 32χρονος που συνελήφθη στον Άγιο Δημήτριο παραλάμβανε τους σάκους με τα αντικείμενα μέσα από τις φυλακές από άτομο που είχε το ρόλο του ταχυδρόμου και τους παρέδιδε στην καταζητούμενη Αγγελική Σπυροπούλου. Οι αρχές δεν αποκλείουν τα σκοπευτικά λέιζερ και τα χρήματα να τα είχαν δώσει ποινικοί κρατούμενοι στους Πυρήνες αφού όπως αποδείχτηκε είχαν στενή συνεργασία.

Όμως για την αντιτρομοκρατική σημαντικό κεφάλαιο για την τρομοκρατία αποτελεί η σύλληψη του 39χρονου μέλους της Συνωμοσίας με την κωδική ονομασία "Ιάσονας". Το άτομο αυτό φέρεται να είχε κατασκευάσει μαζί με το Ξηρό τρεις βόμβες, ενώ γενετικό υλικό του είχε βρεθεί στο φάκελο βόμβα που εστάλη σε δικαστικό λειτουργό, στη βόμβα στη ΔΟΥ Κορυδαλλού αλλά και στο παγιδευμένο πακέτο που είχε ταχυδρομηθεί στο αστυνομικό τμήμα της Ιτέας.

Στο μικροσκόπιο έχουν μπει και εκατοντάδες σημειώματα που αντάλλασσαν τα μέλη των Πυρήνων, τα οποία αριθμούν πάνω από 1.000 σελίδες. Στα σημειώματα που αντάλλασσε ο 39χονος με τα φυλακισμένα ηγετικά μέλη φαίνεται ότι το άτομο αυτό είναι παλιό μέλος της οργάνωσης και μάλιστα η αντιτρομοκρατική ερευνά αν συμμετείχε και σε άλλη τρομοκρατική οργάνωση και εάν είχε λάβει μέρος σε εκτελέσεις, ενώ διαβάζουν εκ νέου καταθέσεις μαρτύρων που έκαναν λόγο για την παρουσία ενός ψηλού, μεγαλόυ σε ηλικία.

Οι συλληφθέντες, σύμφωνα με το megatv.com, πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στον ανακριτή Δευτέρα και Πέμπτη ενώ έγινε έρευνα στα σπίτια τους και κατασχέθηκε υλικό, υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα, που εξετάζονται στα εργαστήρια.

Σχόλια