Ελλάδα

Ντάισελμπλουμ: Αυτό ψιθύρισα στο αφτί του Βαρουφάκη

Ένα καλά κρυμμένο μυστικό αποφάσισε να αποκαλύψει από τηλεοράσεως ο Γερούν Ντάισελμπλουμ: Τι είχε ψιθυρίσει στο αφτί του Γιάνη Βαρουφάκη σε εκείνη την επεισοδιακή συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα, στις 30 Ιανουαρίου, προκαλώντας τη χαρακτηριστική αντίδραση του υπουργού Οικονομικών με ένα «ουάου».

Ο επικεφαλής του Eurogroup, μιλώντας την Πέμπτη το βράδυ στην εκπομπή De Wereld Draait Door του τηλεοπτικού σταθμού VARA, ρωτήθηκε τι του είπε στο αφτί ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών: «Δεν φέρθηκες συνετά» ήταν η φράση του Ντάισλεμπλουμ.

«Ο Βαρουφάκης επιτέθηκε σημαντικά στους θεσμούς (σ.σ. τρόικα), κάτι που θεωρώ ανοησία, επειδή οι θεσμοί δουλεύουν για τους πολιτικούς... Τού είπα ότι αυτό δεν ήταν συνετό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Eurogroup.

Υπενθυμίζεται ότι κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα, είχαν υποστηρίξει ότι ο επικεφαλής του Eurogroup είχε πει στο αυτί του Βαρουφάκη: «Μόλις σκότωσες την τρόικα».

Πάντως, ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ έκανε και άλλα σχόλια για τη νέα ελληνική κυβέρνηση.

Υποστήριξε πως τις τελευταίες εβδομάδες η Ελλάδα και οι άλλες δεκαοκτώ χώρες του ευρώ «έπαιζαν ένα παιχνίδι πόκερ» κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το ελληνικό χρέος και πως οι Έλληνες δεν ήξεραν ακριβώς πόσο άσχημα ήταν τα οικονομικά της χώρας.

«Δεν υπήρχαν χρήματα στο ταμείο και άρα χρειάζονταν βοήθεια. Δεν ήθελαν πλέον δάνεια, επειδή είχαν πάρει ήδη πάρα πολλά, αλλά είχαν κατά μέσο όρο 32 χρόνια για την αποπληρωμή των δανείων. Νομίζω ότι δεν ήξεραν ακριβώς πόσο άσχημα τα πήγαινε το ελληνικό δημόσιο κράτος και πόσο το... βουνό του χρέους είχε "εξομαλυνθεί"», είπε μεταξύ άλλων ο Ντάισελμπλουμ, όπως αναφέρει το iefimerida.gr.

Σχόλια