Ελλάδα

Πληροφορίες για τις μεταρρυθμίσεις ζήτησε η υφ. Εξωτερικών των ΗΠΑ

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης, για το σχεδιασμό κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού το 2015, καθώς και για τις προθέσεις της σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις, ζήτησε η βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αμάντα Σλοτ, κατά τις συναντήσεις που είχε αυτή την εβδομάδα με κυβερνητικούς αξιωματούχους στην Αθήνα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα η Αμερικανίδα υφυπουργός, η οποία συνεχάρη την Ελλάδα για την αρχική συμφωνία τετράμηνης παράτασης με τους εταίρους της Ευρωζώνης, τόνισε ότι η προσέλκυση ξένων επενδύσεων και η επέκταση του διμερούς εμπορίου θα ήταν ζωτικής σημασίας για την ανάκαμψη της Ελλάδας η οποία εξαρτάται από ένα υγιές επενδυτικό κλίμα.

Ειδικότερα, κατά τη συνάντηση της 25ης Φεβρουαρίου με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, η κ. Σλοτ υπογράμμισε ότι «είναι σημαντικό, η Ελλάδα να προσφέρει επεξηγήσεις στις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις, που αποτελούν βάση για την επιδίωξη μεγαλύτερης ευελιξίας από τους δανειοδοτικούς θεσμούς».

Κατά τις συναντήσεις της, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, η αμερικανίδα αξιωματούχος τόνισε ότι «οι ΗΠΑ ελπίζουν να συνεχισθεί η ισχυρή διμερής συνεργασία μας σε θέματα εξωτερικής πολιτικής» και «επιβεβαίωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν δεσμευμένες να βοηθήσουν την Ελλάδα  να ξεπεράσει την οικονομική κρίση και επιθυμούν να δουν την Ελλάδα να συνεχίσει να παίζει σταθεροποιητικό ρόλο στην περιοχή».

Στη διάρκεια των συναντήσεών της στην Αθήνα συζήτησε επίσης «τις περιφερειακές εξελίξεις, περιλαμβανομένων της Ουκρανίας, της Κύπρου, και της απειλής του Ισλαμικού Κράτους».

Η Αμερικανίδα αξιωματούχος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, επισκέφθηκε την Ελλάδα αυτή την εβδομάδα, προκειμένου να συναντήσει αξιωματούχους των υπουργείων Εξωτερικών, Εθνικής 'Αμυνας, και άλλων κυβερνητικών υπηρεσιών.

Συναντήθηκε επίσης με εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα, της Κοινωνίας των Πολιτών, και μη κυβερνητικούς οργανισμούς. Εκτός από την Αθήνα, επισκέφθηκε τη Βάση της Σούδας και συναντήθηκε με αξιωματούχους της.

Ως βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκά και Ευρασιατικά Θέματα, η κ. Σλοτ είναι υπεύθυνη για θέματα σχετικά με την Ελλάδα, την Τουρκία, και την Κύπρο.  Από την εποχή της ανάληψης των καθηκόντων της, τον Σεπτέμβριο του 2013, πραγματοποιεί τακτικές επισκέψεις στην Ελλάδα, καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχόλια