default-image

Μπαράζ φορολογικών ελέγχων από την Κυβέρνηση

Ελλάδα
Μπαράζ φορολογικών ελέγχων από την Κυβέρνηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε μπαράζ φορολογικών ελέγχων σχεδιάζει να περάσει το συντομότερο δυνατό η κυβέρνηση, με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής και την ενίσχυση των δημοσίων εσόδων, σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για το 2015.

Έως τη λήξη του 2015 θα τεθεί σε εφαρμογή και το Μητρώο των offshore εταιρειών, ενώ προωθείται και το αυτοματοποιημένο σύστημα διαχείρισης και είσπραξης οφειλών.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων σκοπεύει να ειδοποιήσει τηλεφωνικά περισσότερους από 100.000 φορολογούμενους ενώ θα τεθεί σε εφαρμογή και αυτοματοποιημένο σύστημα μηνιαίας υπενθύμισης «υποχρεώσεων» μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Συγκεκριμένα, το Επιχειρησιακό Σχέδιο Ελέγχων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων προβλέπει προβλέπει:

* 400 πλήρεις και 500 μερικούς ελέγχους σε μεγάλες επιχειρήσεις . Το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων εκτιμάται ότι θα βεβαιώσει έσοδα περισσότερα από 2,9 δισ. ευρώ.

* 900 ελέγχους σε φορολογούμενους μεγάλου πλούτου με εμβάσματα και μεγάλη ακίνητη περιουσία.

* τουλάχιστον 160 έρευνες υποθέσεων φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου και 40 υποθέσεων ΦΠΑ με στόχο την αύξηση κατά 400% των εσόδων από τη διενέργεια τέτοιων ελέγχων σε σχέση με το 2014.

* 2.000 έλεγχοι φορολογίας κεφαλαίου από τις Δ.Ο.Υ

* 15.000 έλεγχοι πρόληψης από τις Δ.Ο.Υ σε κλάδους ή επιχειρήσεις με υψηλή παραβατικότητα

* 5.000 προληπτικοί έλεγχοι από την Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων με διαφορές προς καταλογισμό τουλάχιστον 1,5 εκατ. ευρώ

Παράλληλα το ΚΕΦΟΜΕΠ ( Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου) στόχο έχει να βεβαιώσει φόρους αυξημένους κατά 30% σε σχέση με το 2014, δηλαδή περισσότερα από 325 εκατ. ευρώ με στόχο να εισπράξει επιπλέον 77 εκατ. ευρώ από τους πλούσιους Έλληνες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News