Ελλάδα

Επεισόδια αυτή την ώρα στην Αθήνα

Επεισόδια είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας όπου πριν από λίγη ώρα άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο προκάλεσαν καταστροφές και σοβαρές ζημιές σε καταστήματα και αυτοκίνητα, κατά τη διάρκεια της «αντικρατικής Αντικαπιταλιστικής» πορείας που πραγματοποίησαν, ενάντια στη συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους της.

Αυτή την ώρα οι διαδηλωτές βρίσκονται στην οδό Στουρνάρη. Έριξαν μολότοφ κατά των ΜΑΤ στην πλατεία Κάνιγγος. Προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε κοσμηματοπωλεία, έκαψαν τέσσερα ΙΧ, έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων στην Πανεπιστημίου.

Περίπου 300 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και στη συνέχεια ξεκίνησαν πορεία προς τη Βουλή. Ωστόσο, κάποιοι νεαροί προκάλεσαν ζημιές σε καταστήματα στη Βουκουρεστίου και στην Πανεπιστημίου, ενώ έσπασαν και έβαλαν φωτιά σε τέσσερα σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Επίσης, οι αντιεξουσιαστές προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε δύο κοσμηματοπωλεία στην οδό Βουκουρεστίου, σε μια στάση λεωφορείου και σε μια καφετέρια, έσπασαν τη βιτρίνα γραφείου ασφαλιστικής εταιρείας και ενός καταστήματος κινητής τηλεφωνίας, ενώ έκαψαν μια στάση λεωφορείου.

Αυτή την ώρα οι διαδηλωτές βρίσκονται στην οδό Στουρνάρη, όπου έχουν βάλει φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, δημιουργώντας οδοφράγματα.

Λίγο μετά τις 20:30 αναρχικοί επιτέθηκαν σε άντρες των ΜΑΤ, ρίχνοντας εναντίον τους βόμβες μολότοφ, στην οδό Τζωρτζ, στην Πλατεία Κάνιγγος. Ωστόσο, μέχρι στιγμής η Αστυνομία και τα ΜΑΤ βρίσκονται σε διακριτική απόσταση από τους διαδηλωτές.

Πηγή: protothema.gr

Σχόλια