Ελλάδα

Μήνυμα Τσίπρα προς όλες τις κατευθύνσεις

Μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις έστειλε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας είπε ότι η μάχη του επόμενου 4μήνου θα γίνεται μέρα - μέρα κι ότι πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις για να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή και η διαφθορά. Παράλληλα τόνισε πως πρέπει να ξηλωθεί το καθεστώτος του μνημονίου.

Σύμφωνα με την άτυπη ενημέρωση:

Στη σημερινή συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ έγινε εκτενής συζήτηση για τη νέα συμφωνία-γέφυρα και τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

"Το επόμενο διάστημα των 4 μηνών θα δίνουμε μάχη μέρα με τη μέρα. Σε αυτή τη μάχη στόχο έχουμε:

1. Να προχωρήσουμε γοργά στις σαρωτικές μεταρρυθμίσεις για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς και την ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης.

2. να υλοποιήσουμε τη λαϊκή εντολή για άσκηση της διακυβέρνησης της χώρας, ξεκινώντας το ξήλωμα του καθεστώτος του μνημονίου και των εκπροσώπων του στον κρατικό μηχανισμό.

3. να διατηρήσουμε και να αυξήσουμε την πλατειά και πρωτοφανή λαϊκή ενότητα, υλοποιώντας το βασικό κορμό των δεσμεύσεών μας στα λαϊκά στρώματα

4. να αξιοποιήσουμε τη γεωπολιτική δυναμική της χώρας στη διαπραγματευτική δύναμη της κυβέρνησης

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε να εκλεγεί νέος γραμματέας και νέα 11μελής ΠΓ στην προσεχή συνεδρίαση της ΚΕ.

Πηγή: imerisia.gr

Σχόλια